• Головна
  • На Одещині судитимуть посадовицю за купівлю шкільного автобусу за завищеною ціною
13:35, 1 березня
Надійне джерело

На Одещині судитимуть посадовицю за купівлю шкільного автобусу за завищеною ціною

На Одещині судитимуть посадовицю за купівлю шкільного автобусу за завищеною ціною

Поліцейські відправили на лаву підсудних службову особу однієї з сільрад Подільського району, яка переплатила за шкільний автобус більше 300 тисяч гривень. Посадовиця понесе покарання за неналежне виконання службових обов`язків, що спричинило державі істотну шкоду.

Про це повідомили в пресслужбі ГУНП. 

В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що начальниця відділу освіти не проконтролювала проведення своєю підлеглою процедури відкритих торгів на закупівлю шкільного мікроавтобуса JAC SUNRAY, що проводились у 2022 році, хоча повинна була це зробити. Унаслідок цього на закупівлю транспортного засобу з бюджету було виділено 2 045 100 гривень. Як в подальшому встановили правоохоронці, ціна станом на час укладання договору була вищою від ринкової майже на 310 тисяч гривень.

"Ми зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури висунули посадовиці обвинувачення за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто у неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам. Обвинувальний акт скерований до суду. Порушниці загрожує покарання у вигляді штрафу від 34 до 68 тис. грн або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", - повідомив начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...