Новини компаній
17:00, 26 лютого

Тату Вишиванка

Новини компаній

Татуювання в різні часи мали різну популярність та символічне або сакральне значення. Але те, що залишилось незмінним - це їх глибинний зміст, що визначається обраним зображенням та індивідуальним значенням кожного символу для безпосередньо власника такого тату. У студії VEAN TATTOO ми зібрали величезну кількість найрізноманітніших ескізів для ваших татуювань, щоб кожен наш клієнт міг обрати собі до душі тату або ж скомбінувати індивідуальне зображення, відповідно своїх побажань.

Тату Вишиванка, фото-1

Останнім часом набуває розвитку новий напрям в українських татуюваннях - це патріотична символіка, що спрямована на відродження повноти і багатства нашої української культури, а також на підкреслення своєї приналежності до цієї культури. До яких татуювань можна віднести не лише тату з національними символами - тризубом, прапором тощо - а також і орнаментальні татуювання, народну вишивку та багато інших рослинних зображень, в основі яких лежать відомі символи нашого народу. 

Тату Вишиванка, фото-2

Особливості татуювання вишиванки

На території України, залежно від регіону, стилістика та орнаменти мають подекуди значні відмінності, тож перед тим, як обирати малюнок до душі, слід вивчити дещо глибше це питання і розглянути питання походження тієї чи іншої вишивки. Авжеж, ніхто не зобов’язує вас обирати саме той ескіз, що територіально ближчий вам, але, як мінімум, важливо дізнатися більше про значення обраного вами орнаменту. 

Як і все у нашій багатогранній культурі, вишивка також може мати різні значення, адже вона є своєрідним кодом, в який зашиті глибинні знання та сакральні символи наших предків, що таким чином зберігали не лише красу вишивки, а й передавали столітню мудрість. Вишивка була здавна покликана оберігати її власника, тож жіночі та чоловічі вишиванки відрізнялись не лише кроєм, а й набором символів, які на них вишивали. Предки вірили, що завдяки вдало підібраним символам орнаменту, можна було відвернути нещастя і захистити себе, тому не варто легковажно ставитись до вибору орнаменту для тату вишиванка.

Тату Вишиванка, фото-3

Орнаменти та їх різновиди

Умовно можна поділити українську вишиванку на три великі категорії: геометричні орнаменти, рослинні мотиви (квіти, трави, листя) і тваринні. 

Геометричні фігури, що найчастіше зустрічаються - це ромб, квадрат і трикутник. Кожна з фігур має своє значення, наприклад, ромб - у давніх слов’ян був символом родючості, тож його вишивали на весільних рушниках. Квадрат для наших пращурів був символом досконалості, стійкості та чоловічої сили, а трикутник - могутній захисний символ, що уособлює покровительство Святої Трійці та надає захист власнику вишивки. Крім цих символів часто можна було зустріти хрест, спіраль та інші сакральні символи. 

Рослинні символи мали деякі відмінності за територією та регіоном, могли бути більш реалістичними та схематичними зображеннями квітів, дерев тощо. Популярними є тату вишиванка, із зображенням таких компонентів, як дерево життя, маки, троянди, ромашки, калина та інші. 

Не менш важливими є кольори вишивки, насамперед слід зазначити, що саме в цьому аспекті регіональні відмінності найбільш помітні, адже територія Карпатських гір славиться своїми яскравими вишиванками та широким набором геометричних символів, хоча найбільш відомою є саме двоколірна вишиванка - червоними та чорними нитками.

Який би ви не обрали для себе варіант татуювання із вишиванкою, найважливіше в питаннях створення тату, звернутися до професіонала, щоб зробити його ідеальним у всіх сенсах: смисловому та естетичному. У студії VEAN TATTOO перша консультація з майстром безкоштовна, тож ви зможете не лише визначитися з місцем майбутнього тату вишиванка, а й малюнком та його значенням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...