• Головна
  • На Одещині навчальному закладу повернули сільгоспземелі вартістю 7,6 мільйонів гривень, - ФОТО
11:49, 26 лютого
Надійне джерело

На Одещині навчальному закладу повернули сільгоспземелі вартістю 7,6 мільйонів гривень, - ФОТО

На Одещині навчальному закладу повернули сільгоспземелі вартістю 7,6 мільйонів гривень, - ФОТО

Прокуратура повернула навчальному закладу у Роздільнянському районі 44 га сільгоспземель вартістю 7,6 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі відомства. 

Саханській гімназії Цебриківської селищної ради повернули земельну ділянку сільськогосподарського призначення загальною площею 44 га вартістю 7,6 млн гривень.

Гімназії вказану землю передали у постійне користування для дослідних і навчальних цілей. Освітній заклад уклав договір про спільну обробку землі з агропідприємством строком на 8 років. Проте прокуратура довела у суді, що зазначений договір насправді є удаваним правочином і містить всі ознаки договору оренди землі та не передбачає будь-якої спільної діяльності з боку навчального закладу, окрім отримання орендної плати.

Крім того, внаслідок фактичної передачі земельної ділянки, що належить гімназії на праві постійного користування в оренду підприємству відбулась фактична зміна цільового призначення землі на ведення товарного сільгоспвиробництва.

Суд визнав, що освітній заклад не мав повноважень приймати рішення щодо розпорядження землею, яка знаходиться у державній власності та перебуває лише в користуванні гімназії, а суб’єкт господарювання мав намір приховати справжні правові відносини та уникнути передбаченої законом процедури для отримання ділянки в оренду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...