• Головна
  • В Одеській області затвердили Регіональну програму цифрової трансформації на 2024-2026 роки
14:01, 23 лютого

В Одеській області затвердили Регіональну програму цифрової трансформації на 2024-2026 роки

В Одеській області затвердили Регіональну програму цифрової трансформації на 2024-2026 роки

Одещина активно впроваджує інноваційні рішення, які покращують доступ місцевого населення до нових послуг. А також сприяють оптимізації адміністративних процедур.

Про це заявили в Одеській ОВА.

Одна з важливих ініціатив Регіональної програми інформатизації Одещини — створення цифрових інфраструктурних об’єктів. Це допоможе розвитку підприємництва та прискорить впровадження цифрових технологій у регіоні.

Також Регіональна програма на 2024–2026 роки передбачає створення:

• ситуаційного центру для аналізу інформації та розгляду ситуаційно важливих тем

• ІОТ (інтернету речей) — це колекція пристроїв, які обмінюються даними через інтернет. Це дає змогу автоматизувати процеси в різних галузях, роблячи їх більш ефективними і безпечними;

• датацентру, щоб виконувати функції зберігання та обробки інформації.

«Загалом, програма — це своєрідне ядро мережі, що має на меті розвиток інформаційно-комунікаційної системи органів місцевої влади. А також спрямована на подальший розвиток державного управління, місцевого самоврядування та інформаційної інфраструктури області», — підкреслив CDTO Одеської області Сергій Кропива.

Крім того, програма передбачає впровадження цифрових технологій у ключові сфери життя регіону:

• цифровізації єдиної регіональної черги по житлу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідно до віку та дати постановки на облік;

• житлово-комунального господарства;

• цифровізації органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, освіти, медицини, транспортної сфери, містобудування та архітектури.

Регіональна програма спрямована на впровадження цифрових проєктів на місцевому рівні та розвиток інформаційно-телекомунікаційного середовища. Крім того, реалізація програми протягом 2024–2025 років дасть змогу забезпечити захист інформації та кібербезпеку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...