• Головна
  • Погрожував поліцейським вбивством: на Одещині судитимуть порушника ПДР, - ФОТО
11:50, 23 лютого
Надійне джерело

Погрожував поліцейським вбивством: на Одещині судитимуть порушника ПДР, - ФОТО

Погрожував поліцейським вбивством: на Одещині судитимуть порушника ПДР, - ФОТО

Слідчі відправили на лаву підсудних жителя Березівки, який порушив ПДР, пригрозив поліцейським вбивством і спробував втекти. Зловмиснику загрожує до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомили в пресслужбі ГУНП. 

Подія сталася в січні у Березівці. Вранці, здійснюючи патрулювання міста, наряд патрульної поліції виявив на одній із вулиць, як водій легкового автомобіля "ВАЗ" порушив правила обгону, він на пішохідному переході обігнав транспорт, що рухався попереду. Поліцейські одразу зупинили кермувальника. Чоловіка це обурило, він почав агресивно поводитися, лаятися, а потім раптово схопив викрутку, яка була в його автомобілі, пригрозив нею правоохоронцям, завів автівку і став тікати.

Поліцейські почали переслідувати порушника, на законні вимоги зупинитися він не реагував. Коли правопорушника наздогнали, він продовжив конфліктувати та погрожувати поліцейським.

"Припинивши протиправні дії, правоохоронці за порушення правил обгону винесли відносно порушника постанову за ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення і наклали на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень. Також поліцейські склали та направили до суду протокол за ч. 1 ст. 122-2 того ж кодексу за невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку транспортного засобу. Санкція цієї статті тягне за собою накладення штрафу в розмірі 153 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

Перевірка правопорушника на стан сп’яніння показала, що він був тверезий.

За фактом погрози вбивством працівникам правоохоронного органу слідчі розпочали провадження за частиною 1 статті 345 Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні. 

Начальник Березівського районного відділу поліції Микола Древов зазначив, що в ході досудового розслідування правоохоронці зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у погрозі вбивством щодо працівника правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченому, – три роки позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...