• Головна
  • Латвія передала Одесі автомобіль для соцпрацівників
12:42, 14 лютого

Латвія передала Одесі автомобіль для соцпрацівників

Латвія передала Одесі автомобіль для соцпрацівників

13 лютого 2024 року в Одесі пройшла безкоштовна передача латвійським фондом AGENDUM транспортного засобу Комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київського району міста Одеси».

Про це повідомили у мерії.

Ця подія відбулася за підтримки Посольства Латвійської Республіки в Україні. 

Центр надання соціальних послуг Київського району нині обслуговує 4000 мешканців, з них близько тисячі - одесити, які майже не виходять з дому. До цього часу соціальні працівники доставляли їм все необхідне громадським транспортом.

«Наші соціальні працівники все несуть руками. Двічі на тиждень вони доставляють гарячі обіди на всі дні. Якщо нашим підопічним потрібно кудись поїхати в лікарню, здати аналізи, це теж було складно. Тепер, коли в нас з'явився автомобіль, ККД Центру зросте в 4-5 разів», - зазначила Марина Лозовенко, директорка терцентру.

Семимісний мінівен Ford Galaxy буде використовуватися для доставки гарячих обідів підопічним, які проживають у віддалених мікрорайонах Київського району, перевезення підопічних до закладів охорони здоров’я, закладів соціальної сфери тощо.

Як повідомив представник посольства Латвії Крістапс Пурмаліс, з початку широкомасштабного вторгнення латвійські партнери передали Україні майже 2200 автомобілів. Це машини, подаровані приватними особами або конфісковані Урядом Латвії. Одне з таких конфіскованих авто тепер допомагатиме одеситам.

«Маємо надію, що й надалі братимемо участь у цьому проєкті. Ще раз говоримо щирі слова вдячності уряду Латвії за таку підтримку», - зазначила заступниця Одеського міського голови Світлана Бедрега.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #латвія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...