• Головна
  • У лимані в Одеській області виявили незвичайного молюска
10:33, 14 лютого

У лимані в Одеській області виявили незвичайного молюска

У лимані в Одеській області виявили незвичайного молюска

Цікаву знахідку виявив інспектор Нижньодністровського національного парку на Дністровському лимані.

Про це повідомили у пресслужбі нацпарку.

Під час вилучення з води браконьєрських сіток у районі селі Семенівка Білгород-Дністровського виявили молюска, який зачепився за знаряддя лову.

«За консультацією ми звернулися до фахівця з Одеського інституту морської біології НАНУ, доктора біологічних наук Михайла Сона, який повідомив, що наша знахідка – це вселенець з Китаю, Sinanodonta woodiana», – розповіли у Національному парку.

Цей вид молюсків вже знаходили на Дунаї, у дельті і басейні Тиси, епізодично у басейні Дніпра. Імовірно, личинки китайського гостя потрапили з рибою до Дністровського лиману.

«Чи вплине розповсюдження даного виду у наших водах? Так. Відомо, що місцеві уніоніди – прісноводні мідії – є головними фільтраторами водойм, а їх ареали і чисельність стрімко скорочуються», – зазначили працівники Нижньодністровського національного парку.

Китайська Беззубка буде конкурентом для Anodonta cygnea и Pseudanodonta complanata, які внесені у Червону книгу України.

Тепер важливо зловити живого молюска, тому екологи звертаються до рибалок з проханням при нагоді передати свіжий екземпляр працівникам Парку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...