• Головна
  • На Одещині капітально ремонтують зрошувальні системи
11:10, 14 лютого

На Одещині капітально ремонтують зрошувальні системи

На Одещині капітально ремонтують зрошувальні системи

На півдні Одеської області триває капітальний ремонт та реконструкція трьох зрошувальних систем: Ташбунарської, Ізмаїльської та Нагірнянської.

Про це повідомили в Одеській ОВА.

Реалізація проектів здійснюється коштом обласного бюджету. До 6400 га - саме на стільки очікується збільшення площ поливу після реконструкції трьох зрошувальних систем.

Орієнтована дата закінчення робіт - до початку поливного сезону 2024.

У рамках дії Регіональної програми розвитку АПК Одеської області на 2019-2025 роки «Аграрна Одещина» розроблено та виготовлено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію 12 державних меліоративних об’єктів.

Найближчим часом всі меліоративні об’єкти планують передати з державної власності в управління організаціям водокористувачів (ОВК). На даний час в Одеській області створено та зареєстровано 8 об’єднань водокористувачів. Інші 4 потенційні ОВК, які мають намір об’єднатися, проходять початкові етапи створення.

Крім того, коштом водокористувачів та міжнародних донорських організацій планується модернізація внутрішньогосподарських зрошуваних систем та відновлення функціонування пошкоджених.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #зрошувальні системи
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...