• Головна
  • Позбавлення волі загрожує двом жителям Одещини за систематичне домашнє насильство
12:54, 2 лютого
Надійне джерело

Позбавлення волі загрожує двом жителям Одещини за систематичне домашнє насильство

Позбавлення волі загрожує двом жителям Одещини за систематичне домашнє насильство

Поліцейські повідомили про підозру двом жителям Одещини за систематичне вчинення домашнього насильства. Один правопорушник ображав стареньку матір, а другий – дружину. Обом загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Житель Ізмаїльського району після звільнення з місць позбавлення волі за умисне вбивство та незаконне зберігання наркотиків почав влаштовувати своїй матері скандали, лаятися та погрожувати їй фізичною розправою через те, що вона висловлювала своє невдоволення його аморальним способом життя.

А от житель Роздільнянського району на ґрунті ревнощів сварився зі своєю дружиною, нецензурно виражався у її бік, погрожував побиттям, влаштовував у помешканні погроми.

Деякий час жінки терпіли знущання кривдників, а згодом звернулися по допомогу до поліції.

Відносно обох правопорушників поліцейські складали протоколи за вчинення домашнього насильства за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд призначав їм покарання у вигляді штрафу та громадських робіт. Втім чоловіки не стали на шлях виправлення, а продовжили протиправні дії відносно рідних.

Відтак, після чергового звернення потерпілих до поліції, оскільки домашнє насильство стало систематичним слідчі розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Зібравши достатньо доказів фігурантам повідомили про підозру в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо матері та дружини, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілих. Згідно з чинним законодавством, це правопорушення карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...