• Головна
  • Грабежі, побиття, викрадення та підпал авто: на Одещині судитимуть 15-річного хлопця, - ФОТО
12:15, 2 лютого
Надійне джерело

Грабежі, побиття, викрадення та підпал авто: на Одещині судитимуть 15-річного хлопця, - ФОТО

Грабежі, побиття, викрадення та підпал авто: на Одещині судитимуть 15-річного хлопця, - ФОТО

За доказами поліцейських судитимуть неповнолітнього жителя Білгород-Дністровського району за низку кримінальних правопорушень. Відносно 15-річного хлопця правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт за фактом спричинення тілесних ушкоджень, грабежів, крадіжки, незаконного заволодіння транспортним засобом та його підпалу. За скоєне молодикові може загрожувати позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

У липні минулого року у селі Петропавлівка 15-річний хлопець, під час сварки з 18-річним знайомим, побив останнього і забрав у нього телефон та срібний ланцюжок з хрестиком. Сума завданих збитків становила понад п’ять тисяч гривень.

Потерпілого госпіталізували з чисельними травмами голови та грудної клітки, які судово-медичні експерти віднесли до категорії середньої тяжкості тілесних ушкоджень. За фактом умисного тілесного ушкодження та пограбування поліцейські розпочали кримінальне провадження.

Поки тривало досудове розслідування, нетверезий юнак, під час конфлікту з 21-річним знайомим, відібрав у нього мобільний телефон та пневматичний пістолет, завдавши збитків на суму понад шість тисяч гривень. З’ясовуючи стосунки далі, зловмисник сів за кермо автомобіля потерпілого та разом з ним поїхав на околицю села. Звідти власник автівки пішки попрямував додому, а обурений підліток, бажаючи йому помститися, підпалив автомобіль, перед цим привласнивши з автомобіля ще один мобільний телефон потерпілого, вартістю більше трьох тисяч гривень.

Правопорушника правоохоронці викрили "по гарячих слідах" та затримали. Згодом, за клопотанням слідчих, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Зібравши достатньо доказів слідчі поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули юнаку обвинувачення в умисному нанесенні середньої тяжкості тілесних ушкоджень, відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, вчиненому в умовах воєнного стану, зокрема повторно, незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно, таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану, та в умисному знищенні майна, вчиненому шляхом підпалу. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 122, ч. 4 ст. 186, ч. 2 ст. 289, ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду. Максимальне покарання, передбачене санкціями даних статей – до десяти років позбавлення волі", - прокоментував начальник відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...