• Головна
  • Позичив у матері 200 тисяч доларів: що в декларації одеського мера Геннадія Труханова
08:02, 30 січня

Позичив у матері 200 тисяч доларів: що в декларації одеського мера Геннадія Труханова

Позичив у матері 200 тисяч доларів: що в декларації одеського мера Геннадія Труханова

Наприкінці січня Геннадій Труханов подав свій звіт про доходи до Єдиного державного реєстру декларацій. Реєстр був закритий з початку повномасштабної війни, проте з грудня 2023 року його знову зробили публічним. 

Журналісти 048.ua вивчили декларацію міського голови Одеси та дізналися, скільки офіційно заробив Труханов у 2022 році, якою нерухомістю та транспортом він володіє, а також кілька інших цікавих деталей.

Заробітна плата 

У 2022 році одеський мер заробив 285 574 гривень (всього на сім тисяч більше, ніж у 2021 році), це приблизно 23 800 грн на місяць. Також за рік Труханов отримав понад 40 тисяч гривень пенсії.

Міський голова вказав у свіжій декларації також свого вітчима - у звітах за минулі роки з родичів була зазначена лише матір - Марія Труханова. Відповідно, Труханов задекларував й їхні доходи. Так, понад 110 тисяч гривень отримав у якості пенсії вітчим мера, ще 10 тисяч - мати Труханова як дохід від надання майна в оренду.

Будинки, ділянки та квартири

Тут у мера Одеси з 2020 року нічого не змінилося. Він так само спільно із матір'ю володіє житловим будинком площею понад 250 квадратних метрів, придбаним у 2003 році. Також у Труханова є квартира в Одесі площею 130 кв. м. і спільна з Марією Трухановою земельна ділянка.

Читайте також: Гроші, будинки, автівки: чим володіють та скільки заробляють ректори вищих навчальних закладів Одеси

Матір одеського мера також має у власності ще одну ділянку - на Вінничині. Її площа сягає майже 27 тисяч кв. м.

З 2020 року Геннадій Труханов має право безоплатного користування квартирою площею під 300 квадратів, яка частково належить його донці Алісі. Вартість квартири - 4 144 000 гривень.

Коштовності 

Одеський міський голова задекларував шість пар годинників, один з яких належить його матері. Серед них Rolex, Ulysse Nardin, Patek Philippe, Breguet та інші дорогі годинники, ціна та дата придбання яких не вказана, оскільки, як зазначено у звіті, право на майно набуто до подання першої декларації. Труханов вказав у звіті також мамині сережки, підвіски та каблучки з дорогоцінним камінням.

Транспорт

Мер Одеси вже кілька років їздить на автомобілі Land Rover Range Rover 2012 року випуску. Проте належить машина не Труханову. За даними з декларації, родичка міського голови орендує цю автівку, а сам Труханов користується нею безкоштовно.

Цінні папери

Одеський міський голова та його мати з 2003 року володіють акціями двох товариств - Одеського нафтопереробного заводу та "Комуненерготранс".

Збереження 

Геннадій Труханов задекларував чимало готівки та грошей на банківських рахунках: понад 770 тисяч гривень, 180 000 доларів та 16 тисяч євро.

Мама виявилася заможнішою за сина: має більше 875 тисяч гривень та 500 тисяч доларів.

Цікаво, що у квітні 2022 року Марія Труханова позичила сину 200 000 доларів.

Нагадаємо, Геннадій Труханов обіймає посаду міського голови Одеси з 2014 року.

У лютому 2018 році був затриманий правоохоронцями через кримінальну справу щодо розкрадання одеського міського бюджету за схемою, яка завдала державі 185 млн грн. збитків. Суд випустив Труханова на поруки народного депутата Дмитра Голубова. Через рік справу закрили через визнання КСУ неконституційною статті Кримінального Кодексу про незаконне збагачення.

Влітку 2019 року НАБУ завершило розслідування кримінальної справи проти Труханова щодо ймовірного недекларування ним статків цивільної дружини, а навесні СБУ відкрила кримінальну справу через наявність у Труханова російського громадянства та підробку документів з метою доступу до державної таємниці.

Наприкінці 2022 року НАБУ провело обшуки в Одеській міськраді. В результаті слідчих дій трьом заступникам Труханова повідомили про підозру в участі у злочинній організації, крім них підозру отримали Кауфман та Грановський.

У 2023 році ВАКС постановив заарештувати Геннадія Труханова з правом внесення застави у 13 млн грн. Труханов підозрювався у заволодінні 92 млн грн під час купівлі будівлі заводу Краян. Того ж року депутат Дмитро Танцюра вніс заставу, тож одеський мер вийшов на волю.

Читайте по темі: Високі зарплати та нові автівки: що задекларували голови одеських судів

Редакція 048.ua також писала про декларації голів РДА Одещини та окремо зупинилася на посадовцях Роздільної.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #декларації #назк #Труханов
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...