• Головна
  • За час війни Одеський зоопарк прийняв 1700 врятованих тварин
13:31, 24 січня

За час війни Одеський зоопарк прийняв 1700 врятованих тварин

За час війни Одеський зоопарк прийняв 1700 врятованих тварин

Сьогодні, 24 січня 2024 року, працівники Одеського зоопарку випустили на волю на переправі ще двох врятованих лебедів, які вже повністю одужали.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської міськради.

У зоопарку кажуть, що переправа - дуже вдала локація для випуску. Тут багато лебедів, їх годують люди, і вода не замерзне.

Як розповів директор Одеського зоопарку Ігор Біляков, коли вдарили морози, до звіринцю зверталось багато людей з приводу лебедів, які потерпали в різних місцях Одещини.

«Птахам, які опинилися в біді, було надано допомогу. Люди, щоб врятувати птахів, проламували кригу, годували лебедів, а поранених та знесилених привозили до зоопарку, де ми надавали їм необхідну допомогу. Я хочу висловити величезну подяку всім, хто рятував тварин, не шкодуючи сил і часу», - розповів Ігор Біляков.

За час повномасштабного вторгнення Одеський зоопарк прийняв для порятунку 1700 врятованих тварин, серед них 1400 домашніх і 300 хижих. Лише за минулий рік - 1000 птахів і 100 тварин.

Найбільше небайдужі одесити приносять до зоопарку поранених, виснажених птахів, які потрапили в біду, або пташенят, які випали з гнізда.

Також тут отримують допомогу постраждалі домашні та дикі тварини: собаки, кішки, папуги, кажани, черепахи, змії, єнотовидні собаки та інші.

Більшість врятованих тварин згодом повертають у середовище проживання.

За час війни Одеський зоопарк прийняв 1700 врятованих тварин, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #зоопарк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...