• Головна
  • На Одещині судитимуть киянина за підроблення офіційного документа
16:58, 18 січня
Надійне джерело

На Одещині судитимуть киянина за підроблення офіційного документа

На Одещині судитимуть киянина за підроблення офіційного документа

Чоловік придбав фіктивні військовий квиток та медичну довідку, що засвідчували його непридатність до військової служби за станом здоров’я. З ними він планував покинути державу, аби уникнути мобілізації.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Викрили правопорушника наприкінці вересня минулого року в Одеській області при проходженні паспортного контролю на пункті пропуску ⁠Маяки-Удобне-Паланка. Прикордонники виявили ознаки підробки у наданих громадянином документах та викликали на місце події слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції.

Поліцейські вилучили військовий квиток і довідку про проходження військово-лікарської комісії. В рамках розпочатого провадження сумнівні документи дізнавачі скерували на експертизу, висновок якої підтвердив, що вони недійсні.

В ході слідства поліцейські встановили, що чоловік, бажаючи уникнути мобілізації, замовив підроблені документи через один з месенджерів у невстановленої наразі особи. Киянин надіслав їй свої особисті данні та перерахував за послугу на отриманий картковий рахунок 100 тисяч гривень. А коли отримав своє замовлення в одному з поштових відділень, спробував покинути країну.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу до 17 тис. грн або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...