• Головна
  • На Одещині судитимуть чоловіка, який вбив знайому, сховав тіло у килим та виніс його на смітник
14:51, 12 січня

На Одещині судитимуть чоловіка, який вбив знайому, сховав тіло у килим та виніс його на смітник

На Одещині судитимуть чоловіка, який вбив знайому, сховав тіло у килим та виніс його на смітник

Поліцейські Одещини відправили на лаву підсудних двох чоловіків, один з яких у Чорноморську вбив свою знайому, а другий допомагав товаришу приховати сліди злочину. Обвинувальні акти стосовно правопорушників скеровані до суду. Їм загрожує покарання позбавленням волі.

Про це повідомили у поліції.

На майданчику зі сміттєвими баками було виявлено тіло місцевої жительки зі слідами насильницької смерті, замотане у килим і приховане у дерев’яну тумбу. В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що кількома днями раніше жінка була вдома у свого знайомого разом з його товаришем. Під час хмільного застілля між господарем та гостею виникла сварка, в ході якої він задушив її мотузкою. За висновком проведеної в подальшому судово-медичної експертизи, потерпіла померла унаслідок механічної асфіксії. Коли жінка вже не подавала ознак життя, зловмисник вчинив з нею статевий злочин і сховав тіло під ліжком у спальній кімнаті. За всіма звірствами чоловіка спостерігав його приятель. Надалі товариші викинули речі вбитої у сміттєвий бак і розійшлися по домівках.

Замість того, щоб повідомити у правоохоронні органи про скоєні злочини, товариш правопорушника наступного дня прийшов до нього знову і почав допомагати приховувати тіло вбитої – замотувати його у килим, нести на балкон та скидати у сміттєвий бак. Втім, того дня задум чоловіків провалився.

Більше трьох днів зловмисник не знав, куди подіти небіжчицю. Коли ж зрозумів, що не може більше тримати її у квартирі, то сховав її тіло у тумбу і виніс до сміттєвих баків, а сам втік до Миколаєва. Спільно з тамтешніми колегами поліцейські розшукали його за кілька днів і затримали. Суд задовольнив клопотання слідчих і обрав утікачеві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також правоохоронці з’ясували, що правопорушник вже був судимий за наругу над тілом померлої людини.

Другий фігурант, створюючи перешкоду правоохоронцям, продовжував приховувати тяжкі злочини товариша, допоки того не затримали.

«За результатами досудового розслідування слідчі відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 2 під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури висунули правопорушникам обвинувачення, залежно від скоєного:

- у вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України);

- у нарузі над тілом померлого, вчиненій повторно (ч. 3 ст. 297 ККУ);

- у приховуванні особливо тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 ККУ).

Обвинувальні акти стосовно чоловіків скеровані до суду. За скоєне їм загрожує до 15-ти та до 3-х років позбавлення волі», - повідомив начальник територіального підрозділу поліції Андрій Коротченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #вбивство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...