• Головна
  • Вбивство на Одещині в новорічну ніч: правоохоронці розшукують сина скандального судді Аблова
15:04, 10 січня
Надійне джерело

Вбивство на Одещині в новорічну ніч: правоохоронці розшукують сина скандального судді Аблова

Вбивство на Одещині в новорічну ніч: правоохоронці розшукують сина скандального судді Аблова

Правоохоронці розшукують сина судді ОАСК Євгена Аблова за підозрою в умисному вбивстві. За матеріалами справи, молодик в ніч на 1 січня в дачному котеджі, який розташований в селищі Затока Одеської області, кухонним ножем вдарив знайомого, з яким напередодні у нього виникла суперечка. Потерпілий помер від поранення грудної клітини. 

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Вбивство сталося під час святкуваня Нового року в триповерховому дачному котеджі. Під час вживання компанією алкогольних напоїв, періодично виникали суперечки та штовханина, пов'язані зі взаємним висловлюванням нецензурних слів та приниженням.

В результаті конфлікту підозрюваний Іван Аблов, як зазначається в матеріалах слідства, вирішив вчинити умисне вбивство. Він підбіг до кухонного острівця, де взяв кухонний ніж та пішов до опонента, який знаходився біля каміну на першому поверсі котеджу.

"Реалізуючи злочинний умисел, направлений на умисне вбивство ОСОБА_6 , усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх діянь, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, ОСОБА_5 01.01.2024 приблизно в 04:35, будучи в стані алкогольного сп`яніння, перебуваючи на першому поверсі триповерхового зблокованого дачного котеджу АДРЕСА_1 , тримаючи в правій руці кухонний ніж, умисно наніс ним один удар в грудну клітину ОСОБА_6 зліва, чим спричинив йому колото-різане поранення грудної клітини зліва, проникаюче в ліву плевральну порожнину, з ушкодженням міжреберних м`язів парієдальної плеври, перикарда і лівого шлуночка серця, з крововиливом перикарда, гемоперикард у ліву плевральну порожнину, венозне повнокров`я внутрішніх органів, набряку легенів, коронарний гепатит, що призвело до настання смерті потерпілого на місці події", - - йдеться у матеріалах справи. 

Після скоєння злочину Іван Аблов з місця зник. Згодом його оголосили у розшук. Його опис з'явився на офіційному сайті МВС. Наразі правоохоронцям не вдалося встановити місцезнаходження чоловіка. Йому заочно повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України за кваліфікуючими ознаками: вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

Вбивство на Одещині в новорічну ніч: правоохоронці розшукують сина скандального судді Аблова, фото-1

За інформацією ЗМІ, батько підозрюваного у вбистві, Євген Аблов - суддя Окружного адміністративного суду Києва. Він фігурує у кримінальному провадженні у так званій справі "Плівок Вовка". Голову ОАСК Павла Вовка, Аблова та ще низку осіб підозрюють у створенні злочинної організації з метою захоплення влади.

Цікаво, що у квітні минулого року суддя спробував піти у відставку аби уникнути звільнення та зберегти виплати від держави у розмірі близько 100 000 грн на місяць. Також це дозволило б йому отримати імунітет від правоохоронців.

"Розгляд цього питання – черговий тест для оновленої ВРП. Адже наразі на її розгляді знаходиться декілька скарг щодо дій судді Аблова. До того ж, Аблов перебуває на лаві підсудних у ВАКС, де його обвинувачують у корупційних злочинах.

Якщо члени ВРП задовольнять заяву про відставку, Євгеній Аблов уникне ганебного звільнення через порушення та фактично залишить посаду судді із почестями, значними виплатами від держави (близько 100 000 грн на місяць).

Такі дії ВРП фактично відкриють можливість для всіх суддів скандального ОАСКу та інших порушників  уникнути ганебного звільнення, забезпечити собі пожиттєву пенсію коштом платників податків та ще й мати імунітет від правоохоронців, адже суддю у відставці також неможливо затримати без дозволу ВРП", - повідомили в Центрі протидії корупції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...