• Головна
  • На Одещині затримали організатора та учасників банди розбійників, - ФОТО, ВІДЕО
14:58, 5 січня
Надійне джерело

На Одещині затримали організатора та учасників банди розбійників, - ФОТО, ВІДЕО

На Одещині затримали організатора та учасників банди розбійників, - ФОТО, ВІДЕО

На Одещині поліцейські викрили озброєну банду розбійників, які скоїли напад на підприємця, планували викрасти з його оселі чималу суму коштів та подальшу злочинну діяльність на території регіону і за його межами. П’ятьом фігурантам повідомили підозри, вони заходяться під вартою. Їм може загрожувати до 15 років ув’язнення.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

Як встановили правоохоронці, організував банду житель Одеси. Певний час він підшукував осіб, які б могли стати її учасниками. Після тісного спілкування зі своїм колом знайомих, обрав чотирьох громадян – жителів Сумської та Одеської областей, серед яких були й особи з кримінальним досвідом.

У травні минулого року вони дізналися, що у місцевого підприємця є чимала сума грошей, вирішили їх відібрати та спланували на нього розбійний напад. Інформацію стосовно жертви та наявності у неї значних заощаджень надав один з учасників банди. Ретельно продумали план злочину та шляхи відходу, вивчили розпорядок дня потерпілого та членів його родини, розподілили ролі та визначилися з датою нападу.

Потерпілий час від часу підзаробляв приватними перевезеннями, тому, відповідно до розробленого плану, двоє фігурантів попросили його відвезти їх в одне із сусідніх сіл. По дорозі вони напали на нього, використовуючи кастет-ніж, побили й відібрали сумку з телефоном, документами та грошима – трохи більше ніж 5000 гривень.

За планом правопорушників, надалі вони мали намір викрасти гроші з оселі потерпілого. Поки чоловік перебував у безпорадному стані під наглядом одного з учасників банди, двоє його спільників повинні були їхати до домоволодіння жертви, тим часом інші – вивезти речі усіх зловмисників з однієї орендованої квартири в іншу. Після цих злочинів вони планували свою подальшу кримінальну діяльність не лише в Одеській області, але й в інших регіонах.

Проте цим планам завадили поліцейські, які по гарячих слідах" затримали нападників, а згодом, в ході проведення оперативно-розшукових заходів, і решту учасників.

В ході проведення низки обшуків правоохоронці вилучили у правопорушників майно потерпілого, зброю, набої, гранати та інші речові докази протиправної діяльності.

Слідчі поліції повідомили фігурантам про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України, а суд взяв їх під варту без права внесення застави.

Залежно від участі в злочинній діяльності, дії підозрюваних кваліфіковані:

  • ст. 257 (бандитизм),
  • ч. 4 ст. 187 (розбій),
  • ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 185 (готування до крадіжки),
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Організатору та чотирьом учасникам банди загрожує позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...