• Головна
  • СБУ та спецслужба Молдови викрили схему переправлення чоловіків через кордон, - ВІДЕО
11:23, 4 січня
Надійне джерело

СБУ та спецслужба Молдови викрили схему переправлення чоловіків через кордон, - ВІДЕО

СБУ та спецслужба Молдови викрили схему переправлення чоловіків через кордон, - ВІДЕО

СБУ та спецслужба Молдови знешкодили угруповання, яке вивозило українських громадян призовного віку до невизнаного Придністров’я. Маршрут нелегального "трафіку" пролягав через територію Одеської області. Вартість одного "квитка на втечу" становила до 5 тисяч американських доларів, залежно від терміновості виїзду.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У результаті спільної спецоперації правоохоронці затримали у Молдові двох учасників банди, які організовували незаконе переправлення призовників через кордон. Чоловіків схопили під час супроводу ними групи українців. Ще двох фігурантів викрили в Одесі, коли вони готували до відправлення за кордон "нову партію потенційних призовників".

За даними слідства, злочинне угруповання організували двоє мешканців невизнаного Придністров’я, які мають українські та молдовські паспорти, а також перебувають у полі зору російських спецслужб.

До створення каналу нелегальної міграції вони залучили спільників з Молдови та України.

Щоб знайти "клієнтів", фігуранти створили декілька "спеціалізованих" Телеграм-каналів, де за гроші пропонували своє сприяння у втечі від мобілізації в Україні.

Для конспірації незаконних прибутків учасники банди вимагали від ухилянтів "розраховуватись за послуги" через власні криптогаманці.

На підставі матеріалів спільного розслідування всім учасникам угруповання планується повідомити про підозру за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Зокрема, заочну підозру готують двом організаторам "схеми", які наразі переховуються на території так званої "ПМР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...