• Головна
  • Купівля цуценя: як підготуватися до нового вихованця
Новини компаній
13:00, 29 грудня 2023 р.

Купівля цуценя: як підготуватися до нового вихованця

Новини компаній

Рішення придбати домашнього улюбленця — хвилюючий та відповідальний крок. Пухнастий вихованець принесе щастя і радість, але до його появи важливо добре підготуватися. Перший етап — відвідати онлайн-зоомагазин, у якому можна замовити все необхідне.

Купівля цуценя: як підготуватися до нового вихованця, фото-1

Привчання до туалету та навчання

Щоб уникнути мокрих калюж у найнесподіваніших місцях, потрібно відразу визначити зону спорожнення, до якої забезпечено вільний доступ. Для цього будуть потрібні спеціальні пелюшки для собак з абсорбційним шаром, який перетворює рідину на щільний гель.

Стануть в пригоді і спреї для привчання до туалету: запах особливих речовин повідомляє тварині про те, що на цій ділянці вона може справляти свої потреби. На першому етапі приручення «промашок» не уникнути, але поступово ситуація налагодиться. Головне, відразу купити великий запас пелюшок, щоб вони завжди були під рукою.

Поживний та збалансований раціон

Часта зміна меню шкідлива для системи травлення, тому важливо продумати харчування чотирилапого друга і дотримуватися вибраної стратегії. Доступні три основні варіанти:

  • Сухі гранули. Зручні за рахунок хорошого складу та тривалого терміну зберігання.
  • Вологі корми. Консерви, паштети та інші форми, що містять більше вологи, ніж гранульована форма.
  • Натуральне харчування. М'ясо, каші, овочі та молочна продукція стануть основою корисних та поживних страв. Єдиний мінус — готувати доведеться самостійно, що займає чимало часу.

Щоб замовити корм для собак, потрібно орієнтуватися на вік та породу тварини: надто великі гранули будуть цуценяті не під силу. Існують і спеціальні серії: дієтичні, гіпоалергенні або лікувальні, які рекомендують ветеринари за проблем зі здоров'ям.

Види сухих кормів для собак

Найпоширеніший варіант раціону представлений у різних формах. Під час покупки слід враховувати особливості кожної з них:

  • супер-преміум — найвищий вміст поживних речовин, без штучних добавок та з мінімумом наповнювачів;
  • холістик — натуральні інгредієнти, мінімальна термообробка, а також велика кількість вітамінів і мінералів;
  • преміум — середній рівень якості, баланс між доступністю та поживною цінністю.

Існують і бюджетні корми — економ-серія, яку можна зустріти на полицях будь-якого супермаркету. Але це досить бідне меню — не найкращий вибір для постійного вживання.

Купівля цуценя: як підготуватися до нового вихованця, фото-2

Лікарські засоби

Щоб прогулянки були безпечними, потрібно подбати про ефективний захист від шкідливих комах. Для цього розроблені спеціальні ветпрепарати: https://masterzoo.ua/ua/catalog/sobaki/vetpreparati-dlya-sobak. До цієї категорії входять такі види ліків:

  • для лікування та профілактики глистової інвазії;
  • від зовнішніх та внутрішніх паразитів;
  • акарициди (від кліщів).

Корисно відразу придбати спрей для обробки ран. Цуценята досить активні, тож із задоволенням вивчають навколишній світ, що часто призводить до травм і подряпин лап. Своєчасне оброблення пошкоджених ділянок дозволить зупинити розвиток інфекції.

За розумного підходу у власників буде все необхідне, щоб новий вихованець відчував себе дійсно комфортно в новій родині. Правильне харчування та своєчасна профілактика можливих ризиків убережуть його від проблем зі здоров'ям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#masterzoo #пелюшки для собак #корм для собак
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...