• Головна
  • У кішки зіпсувалась шерсть: можливі причини та їх усунення
Новини компаній
11:00, 29 грудня 2023 р.

У кішки зіпсувалась шерсть: можливі причини та їх усунення

Новини компаній

Шерсть — це не лише показник добробуту і здоров'я вихованця, але й відбиток загального стану його організму. Якщо якість покриву змінилася: втрачено блиск, гладкість і м'якість, це свідчить про наявність певних проблем. Діяти потрібно негайно, інакше наслідки можуть бути дуже серйозними. Огляд поширених причин допоможе допомогти пухнастому вихованцю без звернення до ветеринару.

У кішки зіпсувалась шерсть: можливі причини та їх усунення, фото-1

Алергічні реакції

Для хорошого самопочуття тварині потрібен якісний корм — і в зоомагазині легко вибрати актуальну серію: https://masterzoo.ua/ua/catalog/koti/korm-dlya-kotv. Під час вибору харчування потрібно враховувати вподобання кішки, а також індивідуальну непереносимість певних компонентів.

За зміни стану шерсті варто перейти на гіпоалергенні склади, які допоможуть усунути проблеми з травленням, свербіж шкіри та інші симптоми.

Зміна сезонів

Линяння — природний процес, під час якого зовнішній вигляд вихованця може змінитися. Щоб допомогти кішці за активної зміни старої шерсті на нову, корисно використовувати такі інструменти:

  • гребінець;
  • рукавиця-щітка;
  • фурмінатор.

Вичісувати пухнастого друга потрібно щодня, а деяким породам ця процедура буде корисною і 2–3 рази на день.

Дефіцитні стани

Для нормального розвитку та фізичної активності важливий правильний баланс жирів, білків та вуглеводів, а також поживні речовини, серед яких:

  • вітаміни;
  • мінерали;
  • жирні кислоти.

Варто скоригувати раціон або ввести до нього добавки — спеціалізовані вітаміни для котів, які спрямовані на покращення стану хутра.

Стрес та психологічні фактори

Зміна місця проживання, тимчасова відсутність господарів, поява нового члена сім'ї або інші зміни, які безпосередньо торкнулися кішки, позначаються й на її зовнішньому вигляді. Це абсолютно нормально у такій ситуації, але ігнорувати подібні прояви не варто.

Важливо докласти всіх зусиль, щоб дати максимум уваги, порадувати новими іграшками та ласощами для тварин. В спокійній обстановці улюбленець швидко відновиться і повернеться до нормального стану.

У кішки зіпсувалась шерсть: можливі причини та їх усунення, фото-2

Глистні інвазії

Неможливо виключити зараження, навіть якщо вихованець ніколи не залишає межі квартири. Основні прояви хвороби:

  • зміни у поведінці — апатія, періодичне занепокоєння, зниження активності;
  • втрата ваги — через порушене травлення та поглинання поживних речовин;
  • блювання та діарея — виникають на тлі подразнення слизової оболонки шлунка та кишківника.

Існують спеціальні таблетки від глистів для котів: лише одна порція препарату здатна значно покращити загальний стан. Головне, правильно розрахувати дозування відповідно до ваги улюбленця.

Недоліки догляду та чищення

Деякі кішки ліниві та відверто нехтують гігієнічними процедурами. Через це шерсть виглядає сплутаною, можуть утворюватися клубки та ковтуни. Власнику доведеться допомогти не особливо охайному улюбленцю. Разом із правильним харчуванням, вітамінами, а також турботою про здоров'я кіт виглядатиме бездоганно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#masterzoo #вітаміни для котів #таблетки від глистів для котів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...