• Головна
  • На Одещині поліцейські викрили злочинну групу псевдоволонтерів
17:20, 26 грудня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині поліцейські викрили злочинну групу псевдоволонтерів

На Одещині поліцейські викрили злочинну групу псевдоволонтерів

В Одеській області повідомили про підозру шахрайстві і відмиванні грошей правопорушникам, які обіцяли доставити автомобіль військовослужбовцям, якого насправді не мали.

Про це повідомляє Національна поліція в Одеській області.

Поліцейські встановили, що організував шахрайську схему житель Одеси, залучивши до неї двох знайомих. Зловмисники під виглядом волонтерів, які нібито знаходяться за кордоном, телефонували представникам місцевої влади, духовенства, волонтерських організацій, казали, що мають бажання передати безкоштовно на потреби ЗСУ позашляховик і навіть готові особисто привести його до необхідного пункту призначення.

Надалі, спілкуючись з потенційними жертвами, вони просили кошти нібито на паливо або ремонт, аби транспорт доїхав до пункту призначення. Введені в оману громадяни перераховували на вказані псевдоволонтерами рахунки гроші.

Аби потерпілі не мали сумніву щодо благодійних намірів аферистів, під час телефонних розмов ті створювали відчуття, ніби автівка вже в дорозі – шум завантаженої проїзної частини, сигнали транспортних засобів тощо.

У такий спосіб «благодійникам» вдалось ошукати 6 довірливих громадян і заволодіти їхніми грошима у розмірі понад 130 тис. гривень. Кошти вони знімали з банківських рахунків, ділили між собою і витрачали на власні потреби, а з потерпілими переставали виходити на зв’язок. Не дочекавшись обіцяного автомобіля, ошукані громадяни почали звертатися у поліцію.

В ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів гроші, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

За скоєне їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...