• Головна
  • На Одещині викрили банду, яка "спеціалізувалась" на пограбуванні банків, - ФОТО
15:52, 25 грудня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині викрили банду, яка "спеціалізувалась" на пограбуванні банків, - ФОТО

На Одещині викрили банду, яка "спеціалізувалась" на пограбуванні банків, - ФОТО

Організатора та чотирьох членів банди, яка влаштовувала розбійні напади на банківські установи та інкасаторів, засудили до 11 та 9 років позбавлення волі.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Прокурор в суді довів, що у березні 2020 року лідер озброєного угруповання разом з членами банди готувались до вчинення нападу на банк: озброїлись вогнепальною зброєю, радіостанціями та радіолокаційним обладнанням, в’язаними масками та іншими предметами, заздалегідь заготовленими для використання їх під час розбійного нападу.

Довести свій злочинний план до кінця члени озброєної організованої банди не змогли, оскільки були викриті та затримані правоохоронцями.

У ході проведення обшуків у транспортних засобах, на яких переміщувались засуджені, вилучили значну кількість зброї та набоїв до неї, предмети для маскування, рукавички, автомобільні номерні знаки та інші речові докази.

Також доведено, що у вересні 2018 року зловмисники скоїли розбійний напад на інкасаторів та заволоділи понад 3,3 млн гривень.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури суд визнав винними організатора та 4 членів озброєної банди. Ватажку та одному із спільників призначили покарання у вигляді 11 років позбавлення волі, іншим трьом учасникам банди - 9 років позбавлення волі, з конфіскацією особистого майна.

Крім того, застосовано спеціальну конфіскацію до знарядь вчинення злочинів (автомобілів, зброї, бронежилетів тощо) в дохід держави, передавши на потреби ЗСУ.

За епізодом, який стався в 2018 році, до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна засудили ще одного спільника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...