• Головна
  • Організовував незаконне переправлення чоловіків через кордон: на Одещині затримали іноземця, - ФОТО
10:55, 25 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Організовував незаконне переправлення чоловіків через кордон: на Одещині затримали іноземця, - ФОТО

Організовував незаконне переправлення чоловіків через кордон: на Одещині затримали іноземця, - ФОТО

На Одещині правоохоронці затримали іноземця за підозрою в організації незаконного переправлення чоловіків через кордон. Дії зловмисника припинили під час спроби вивезти чотирьох чоловіків призовного віку до сусідньої країни поза межами пунктів пропуску. Правопорушнику повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавленням волі з конфіскацією майна.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

Викрили правопорушника слідчі поліції спільно з СБУ. Правоохоронці встановили, що іноземець, який проживає в Одесі, але не має офіційного місця роботи, у змові зі ще кількома наразі невстановленими особами вербує призовників, які бажають уникнути мобілізації та у будь-який спосіб втекти з України, й організовує їх виїзд до Республіки Молдова.

Для пошуку "клієнтів" зловмисники використовували один із популярних месенджерів, а свої "послуги" оцінювали в 4500 доларів. Тисяча доларів в якості авансу переводилась на рахунок зловмисників, а решта – безпосередньо перед перетином державного кордону.

Затримали фігуранта, коли він організовував один із таких трансферів до державного кордону, і під виглядом таксиста доставляв чотирьох чоловіків призовного віку до одного з прикордонних населених пунктів, надаючи поради та проводячи з ними інструктаж щодо подальших дій.

Організовував незаконне переправлення чоловіків через кордон: на Одещині затримали іноземця, - ФОТО , фото-1

"За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили іноземцю про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керуванні такими діями та сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчинених за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна. Підозрюваного слідчі затримали в процесуальному порядку. Судом йому обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - розповіла начальник відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого управління ГУНП в Одеській області Віоріка Фінікова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...