• Головна
  • Прибуток букмекерської контори – що впливає її доходи
20:00, 22 грудня 2023 р.

Прибуток букмекерської контори – що впливає її доходи

Прибуток букмекерської контори – що впливає її доходи, фото-1

Як формується прибуток букмекерських контор

БК мають велике поширення. Ліцензійні букмекери працюють також в Україні. Вони надають для гравців досить комфортні умови для укладання парі. Кожен користувач може практично без обмежень створити профіль, ввести кошти та насолоджуватися грою. Для розуміння механізму ставок можна розглянути як функціонує цей механізм, у частині формування прибутку букмекера.

Що таке маржа і як вона формується

Єдиний чи основний рядок доходу в БК – це маржинальність. Це процент, який бере собі офіс з кожного парі. У рейтингу букмекерів Мета, розповідає експерт ресурсу Андрій Рубан, можна переглянути БК з різною маржинальністю, розмір якої може суттєво вплинути на вподобання беттора для вибору майданчика для ставок.

Розберемо з прикладу, що таке маржа. Даний показник встановлюється індивідуально до кожного результату, проте має середнє значення у конкретному виді спорту. Найкраща маржа у футболі та настільному тенісі. Залежно від майданчика, вона варіюється в діапазоні від 3% до 5%. Найбільше маржа на баскетбол та хокей – 6-8%.

Розглянемо для прикладу матч у настільному тенісі. На перемогу Дмитра беруть ставки з коефіцієнтом х2.20, а на Сергія х1.70. Незалежно від результату матчу БК отримає дохід у розмірі 3.72% від суми ставки гравця.

Чому БК постійно перебуватиме у плюсі? Це все можливе завдяки маржі. Кількість користувачів у конторі досить велика, тому є учасники, які поставлять як на одну команду, так і на іншу. Програні кошти одних користувачів БК віддає переможцям у парі, а собі контора постійно залишає невеликий дохід у вигляді відсотка від суми ставки – маржу. Гравці не відчувають цього відсотка, адже він не віднімається від суми доходу, а вже врахований у коефіцієнті. Тому грати в конторі можна досить комфортно та вигідно, якщо дотримуватись власних тактик.

Що впливає на зміну коефіцієнта

У процесі матчу та очікування його початку букмекерська контора може неодноразово змінювати коефіцієнти, а також змінювати маржу у менший та більший бік. Дані зміни відбуваються через такі ситуації та фактори:

  • Зміна положення гравця у турнірній таблиці за результатами попередніх матчів;
  • У процесі гри, коли гравець починає перемагати – відноситься до лайв-подій;
  • Велика кількість гравців зробила ставку на одного гравця/команду;
  • Змінилися погодні умови на майданчику та інші фактори;
  • Коефіцієнти були встановлені помилково або не точно.

Це далеко не всі причини, чому може змінюватись коефіцієнт. Проте основний аспект один – зміни шансу конкретної команди чи гравця на виграш. Наприклад, якщо зустрічається два гравці які мають рівні сили, то зазвичай коефіцієнти встановлюються х1.86 – х1.86 для обох гравців. Маржа у такій ситуації буде 7%. Однак під час матчу один гравець почав вириватися вперед, коефіцієнти на нього падатимуть, що також може вплинути на маржу. Таким чином, можна підсумувати, що дохід БК залежить виключно від маржі, а цей параметр вже може змінюватися від ситуації в конкретній ігровій події.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...