• Головна
  • У пошуках глінтвейну: де в Одесі скуштувати сезонний напій
15:00, 22 грудня 2023 р.
Надійне джерело

У пошуках глінтвейну: де в Одесі скуштувати сезонний напій

У пошуках глінтвейну: де в Одесі скуштувати сезонний напій

З настанням зими глінтвейн має чи не найбільший попит серед усіх зігріваючих напоїв.

Сайт 048.ua підготував добірку місць в Одесі, де можна знайти не лише смачні алкогольні напої, а й незвичні поєднання смаків.

Зимовий ярмарок

Кілька років тому про зимовий ярмарок не чули тільки одиниці: тут до глінтвейну пасувала смачна їжа, підіймали настрій новорічні пісні, яскраві прикраси та гучна атмосфера.

Сьогодні ж, завітавши до ярмарки, відчуватимеш скоріше розчарування, оскільки від минулої атмосфери не залишилось майже нічого, окрім однієї єдиної будки, що працювала в момент прибуття на локацію. Туди ми і завітаємо.

Будка виглядає тематично: прикрашена новорічними бантиками, гірляндою та дощиком. Атмосфера місця здатна підняти настрій, оскільки не гучно лунає святкова музика, а гості закладу стоять поблизу із придбаними напоями.

В меню представлені декілька різновидів глінтвейну, починаючи від класичного, всім відомого, та закінчуючи незвичайним поєднанням смаків.

За звичайний глінтвейн маленького розміру (300 мл), що готується на червоному вині з прянощами та цитрусовими, просять 70 гривень, а за найбільший (500 мл) – 90 гривень.

Також тут діє цікава пропозиція – можна додати до свого напою настоянку на вибір: лимончелло, горобина, журавлина, вишня, малина або смородина. Всі ці настоянки гарно викладені на поличках поблизу прайсу. Таке задоволення коштуватиме + 50 грн до загальної вартості.

Продавчиня зазначила, що найпопулярніший напій містить в собі саме малинову настоянку.

Навпроти входу до ярмаркових будинків розміщена ще одна будка, що візуально досить схожа на попередню. Тут теж приємна атмосфера та присутні тематичні прикраси у вигляді новорічних іграшок та дощиків.

Тут одразу помітні великі ємності з позначенням різних смаків глінтвейну. Окрім цього, саме тут можна скуштувати глінтвейн з карибським ромом.

На жаль, в наявності був лише глінтвейн на основі вишні. Ціна за маленький напій складає 60 грн, за великий - 80 грн, за величезний – 90 грн, а за глінтвейн з ромом – 190 грн.

Окрім сезонних напоїв, цей заклад пропонує стандартні кавові напої, какао, гарячий шоколад, натуральні та заварні чаї.

Вишневий глінтвейн досить м’який на смак, з легкою кислинкою та приємним післясмаком.

У пошуках глінтвейну: де в Одесі скуштувати сезонний напій , фото-6

Дерибасівська вулиця

Крокуємо далі по вищезгаданій вулиці. Підійшовши ближче до новорічної ялинки, бачимо ще одну будку з напоями.

Тут представлений широкий вибір зимових напоїв та глінтвейну.

Серед алкогольних напоїв можна побачити грог, французький глінтвейн, малиновий, грушевий, гранатовий, вишневий, журавлинний та з чорною смородиною. Напої виготовлені на основі вина (білого або червоного) та за бажанням можна попросити на ромі. У напої додають спеціальні заготовки з додаванням варення чи топінгу, а також багато різних спецій, а в деякі ще й горіхи.

Якщо ви не любителі алкогольних напоїв, на заміну підійдуть авторські чаї на натуральній основі або кава.

Парк Шевченка

Відійшовши від гучного центру міста, вирушаємо до Парку Шевченка, де працюють точки із сезонними й тематичними напоями. На жаль, цього разу, далеко не всі заклади розробили зимове, сезонне меню з цікавими напоями. Але, все ж таки, нам вдалось знайти таке місце.

Заклад яскравий завдяки патріотичним прикрасам та новорічним іграшкам, та це одразу привертає увагу.

У пошуках глінтвейну: де в Одесі скуштувати сезонний напій , фото-9

В меню є декілька авторських, сезонних напоїв, зокрема глінтвейн. Цей напій робиться на основі домашнього червоного вина та має неабиякий попит, як зазначив працівник кав’ярні. Його вартість складає 90 грн за 500 мл. Також напій можуть приготувати й з рому.

Окрім глінтвейну, в закладі представлений пунш, що робиться на основі білого вина з додаванням ананасового соку, цитрусових та прянощів. За 320 мл такого напою просять 120 грн.

Якщо ж ви прагнете спробувати незвичайний напій, проте безалкогольний, то в сезонному меню є ожинове какао з маршмеллоу та спеціями від шефа, яке коштує 90 грн (320 мл).

Ну і для поціновувачів класики, кав’ярня має широкий вибір кавовий напоїв й авторських чаїв: пряна вишня, обліпиха-апельсин, пряний з молоком, манго, малина і таке інше.

У пошуках глінтвейну: де в Одесі скуштувати сезонний напій , фото-10

Багато одеситів, мабуть, згадали різдвяний ярмарок на Приморському бульварі, де завжди було надто багато людей та великий вибір смаколиків. Завітавши до такого місця, одесити та гості міста мали змогу не лише скуштувати різні страви чи випити запашний глінтвейн, але й придбати новорічні сувеніри й подарунки. Вже другий рік поспіль, через війну, в місті не влаштовують подібних тематичних свят та не прикрашають вулиці у великих обсягах, як то було раніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #глінтвейн #зима #свята #місця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...