• Головна
  • Голлівудські зірки з одеським корінням: історія братів Франко
13:46, 21 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Голлівудські зірки з одеським корінням: історія братів Франко

Фото з Google.com

Фото з Google.com

Редакція 048.ua продовжує розповідати про голлівудських знаменитостей, які мають одеське коріння. Сьогодні поговоримо одразу про трьох акторів, які носять одне прізвище, адже всі вони рідні брати. Мова йде про Джеймса, Тома та Дейва Франко.

Актори мають одеське коріння по материнській лінії, хоча прізвище батька більше схоже на українське. Але варто зазначити, що він має португальське та шведське коріння. Відтак можна одразу зазначити, що його рід ніяк не пов’язаний з родом видатного українського поета, прозаїка, драматурга, літературного критика, публіциста, перекладача, науковця, громадського і політичного діяча Івана Франка.

Мати

Фото з Google.com

Бетсі Франко (у дівоцтві Верн) - донька одеських емігрантів, які в часи Жовтневої революції виїхали до США. Жінка відома письменниця й поетеса. Писати вона почала, коли стала матір’ю трьох хлопчиків. Досягла успіху в написанні книг для дітей та підлітків. З-під її пера вийшло понад вісімдесят книг, серед яких є поетичні збірки та молодіжні романи.

За словами Бетсі, головним джерелом її натхнення стали талановиті сини, які навіть залучалися до її робіт. Наприклад, середній син Том намалював ілюстрації до її роману «Метаморфози», а аудіокнигу озвучили старший Джеймс і молодший Девід.

Цікаво, що якоїсь миті Бетсі вирішила піти стопами своїх синів і почала брати уроки акторської майстерності. Хлопці, дізнавшись про нове захоплення матері, лише посміялися. Але у неї виявився комедійний талант. Не припиняючи писати книги, вона зіграла у серіалі «Головний госпіталь» та разом зі старшим сином у фільмі «Зруйнована вежа».

Батько

Фото з Google.com

Дуглас Юджин Франко керував бізнесом у Кремнієвій долині й був «філантропічним підприємцем». Від свого батька він успадкував португальське і шведське коріння.

Джеймс

Фото з Google.com

Джеймс Едвард Франко народився 19 квітня 1978 в місті Пало-Альто, що в штаті Каліфорнія. У 1996 році закінчив школу в рідному місті, де за рішенням своїх однокласників був названий учнем з «найкращою посмішкою». Потім він вступив до Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, де навчався за спеціальністю «англійська мова», але після першого курсу пішов з університету, обравши кар'єру актора.

Наприкінці 1990-х він дебютував, виконавши одну з ролей у серіалі «Диваки навіжені», а також встиг знятись у кількох молодіжних фільмах. У 2001 році він виконав головну роль у телевізійній біографічній картині Марка Райдела «Джеймс Дін», ставши лауреатом премії Золотий глобус у номінації Найкращий актор мінісеріалу чи телевізійного фільму. Але найбільшу популярність актору принесла роль Гаррі Осборна в трилогії «Людина-павук».

Загалом, Джеймс Франко знявся у близько 150 фільмах, але окрім акторства він зарекомендував себе ще і як режисер, сценарист, продюсер, художник. А у 2011 році спробував себе у ролі ведучого разом з Енн Гетевей на 83-й церемонії «Оскар».

Том

Фото з Google.com

Томас Ендрю Франко - середній син Бетсі та Дага Франко. Він народився 14 квітня 1980, як і старший брат Джеймс, в місті Пало-Альто.

У 1998 році закінчив середню школу Пало-Альто, а вже у 2002 році він закінчив Каліфорнійський університет у Санта-Крузі за спеціальністю «образотворче мистецтво». Потім навчався в Каліфорнійському коледжі мистецтв в Окленді, Каліфорнія, за спеціальністю «образотворче мистецтво в кераміці».

Цікаво, що професійно зніматись у кіно Том почав раніше за свого старшого брата. Вперше він зіграв роль Хлопчика-жаби у комедійному фільмі жахів «Кошик 2» 1990 року. У 2005 році він з'явився в «Мир історії», а у 2007 - в «Диявол носить перуку». Також зіграв невелику роль у біографічному фільмі «Горе митець» 2017 року, де його брати зіграли головні ролі.

Але в цілому фільмографія Тома значно скромніша, ніж у Джеймса і Дейва, оскільки він більше займається своєю профільною діяльністю та є засновником і співдиректором «Firehouse Art Collective», де розділив посаду директора зі своєю дружиною Юлією Лазар Франко, яка померла в 2014 році.

Дейв

Фото з Google.com

Девід Джон Франко - наймолодший у сім’ї. Народився 12 червня 1985. Навідміну від найстаршого брата, він таки закінчив університет. Тому спочатку уявляв себе вчителем середньої школи, але ще під час навчання на другому курсі менеджер Джеймса привів його до театрального класу, де Дейв почав вивчати акторську майстерність.

Дебют на телебаченні відбувся в 2006 році, тоді він виконав невелику роль в серіалі «Сьоме небо». Пізніше отримав епізодичні ролі в декількох телепроєктах. Першу ж серйозну роль отримав у дев'ятому сезоні серіалу «Клініка», коли йому було 24 роки. Він зіграв студента медичного університету Коула Ааронсона, батьки якого фінансують будівництво будівлі. Закріпити завойовану популярність дозволила роль футболіста в молодіжній комедії «Super Перці» та епізодична роль у драмі «Гарві Мілк». Загалом фільмографія актора складається з близько 40 стрічок.

Окрім зйомок у кіно, Дейв Франко приймає участь у різник проєктах як актор озвучення. Також він зарекомендував себе як сценарист, режисер і продюсер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...