• Головна
  • Незаконні затримання, вимагання, крадіжка та хабарі: в Одесі судитимуть трьох поліцейських та їх спільника
10:54, 21 грудня 2023 р.

Незаконні затримання, вимагання, крадіжка та хабарі: в Одесі судитимуть трьох поліцейських та їх спільника

Незаконні затримання, вимагання, крадіжка та хабарі: в Одесі судитимуть трьох поліцейських та їх спільника

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох оперуповноважених одного з райуправлінь одеської поліції та керівника поштового відділення за фактом корупції, перевищення службових повноважень, вимагання, незаконного позбавлення волі та крадіжки.

Про це повідомили у прокуратурі.

Слідство встановило, що поліцейські організували злочинну схему заробітку, пов’язану із систематичним отриманням хабарів від громадян. Так, без оформлення процесуальних документів вони затримували громадян під час отримання посилок з нібито наркотиками у поштових відділеннях та вимагали від них або їхніх родичів кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності.

До своєї «справи» правоохоронці залучили керівника одного з поштових відділень Одеси, який надавав необхідну інформацію про клієнтську базу. У такий спосіб спільники одержали майже 140 тис грн неправомірних коштів від 4 громадян, яких незаконного затримали та тримали в автомобілі, вимагаючи гроші.

Також обвинувачені проникли до квартири ще одного потерпілого, де у ході несанкціонованого обшуку нібито знайшли наркотики та висунули чоловіку вимогу про надання їм 10 тис дол США, а у разі відмови погрожували застосувати фізичну силу та запроторити за ґрати.

Потерпілий був змушений віддати спільникам 400 тис грн та криптовалюту 1497 USDТ. Крім того, зловмисники викрали з будинку чоловіка 97 тис дол США.

З метою конспірації та прикриття своєї злочинної діяльності поліцейські пересувались автомобілями на підвісних номерних знаках, а злочинні кошти переказували на рахунок родички одного з фігурантів. С

лідство стосовно ще одного учасника організованої групи – колишнього правоохоронця триває, його оголошено в міжнародний розшук.

Незаконні затримання, вимагання, крадіжка та хабарі: в Одесі судитимуть трьох поліцейських та їх спільника, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...