• Головна
  • Одеситам нагадують про заборону використання та продажу піротехнічних засобів
16:56, 19 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Одеситам нагадують про заборону використання та продажу піротехнічних засобів

Одеситам нагадують про заборону використання та продажу піротехнічних засобів

Напередодні новорічних свят одеситам нагадують, що на період воєнного стану діє заборона використання та продажу піротехнічних засобів, незалежно від їх класу.

Про це повідомили у міськраді. 

За незаконний продаж, а також незаконне поводження з піротехнічними виробами передбачена відповідальність згідно зі статтями 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення; 195-6; 159; 160; 164; 173 КУпАП та 296 ККУ.

Санкції статей Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачають покарання у вигляді штрафу із можливою конфіскацією піротехніки, а Кримінального кодексу України – від штрафу до позбавлення волі.

"Коли виникає бажання яскраво та гучно святкувати, треба пам'ятати про те, що поряд можуть бути люди літнього віку, діти, хворі, переселенці та військові. Для них голосні вибухи салютів, петард тощо асоціюються із загрозою, обстрілами, звуками вибухів і можуть мати тяжкі наслідки фізичного і психологічного характеру, особливо враховуючи частоту повітряних тривог на території країни та ймовірність ракетних обстрілів міст", - наголосили в мерії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...