• Головна
  • Ідеї новорічного меню від бренд-шефа «Обжори» Василя Якима: готуй сам чи замовляй готове!
Новини компаній
15:00, 25 грудня 2023 р.

Ідеї новорічного меню від бренд-шефа «Обжори» Василя Якима: готуй сам чи замовляй готове!

Новини компаній

Що плануєте готувати на Новий рік? Ой, тільки без нервів: ми знаємо, що до свята ще майже два тижні й вас уже дістали цим питанням. Адже насправді ви не один день сушите голову, що б його зробити на стіл, аби смачно та головне – сильно не заморочуватись.

Таки є рішення! Бренд-шеф мережі одеських супермаркетів «Обжора» Василь Яким створив для вас вишукане меню – від закусок до десертів, які ви зможете приготувати вдома. 

Готові до феєрії смаків і неймовірної краси? Тоді зберігайте рецепти. А якщо цього року ви плануєте відпочити від приготувань та підготовки, замовляйте готові страви від шефа у Telegram-боті «Обжори».

Починаємо з закусок

Страви, які збудять апетит і смакуватимуть до різдвяно-новорічного келиха ігристого. 

Ідеї новорічного меню від бренд-шефа «Обжори» Василя Якима: готуй сам чи замовляй готове!, фото-1

Мінікрокети з крабовими паличками та картоплею

Час приготування: 45 хв.

Для страви потрібно:

  • Крабові палички — 500 г

  • Картопля — 400 г

  • Яйце — 1 шт.

  • Цибуля — 1 шт., середнього розміру

  • Панірувальні сухарі — 1 пакування 

  • Сіль та перець — до смаку

Готуємо крокети:

Відваріть картоплю, потовчіть на пюре. Змішайте з подрібненими крабовими паличками, рубленим яйцем і цибулею. Сформуйте невеличкі котлетки, запаніруйте в сухарях. На розігрітій пательні обсмажте крокети до золотавої скоринки. Залишок олії приберіть за допомогою паперових серветок. 

Шуба по-одеськи з копченою рибою

Час приготування: 1 год.

Для страви потрібно:

  • Картопля — 3 шт.

  • Морква — 2 шт.

  • Цибуля — 1 шт.

  • Яйце — 4 шт.

  • Копчена скумбрія — 200 г

  • Майонез, сіль та перець — до смаку

Робимо салат:

Відваріть картоплю, моркву та яйця. Моркву потріть на тертушці, інше наріжте кільцями, так само й цибулю. Скумбрію – кубиками. Далі викладайте на тарілку шар за шаром: спочатку скумбрію, далі яйця, потім цибулю, моркву, картоплю. Кожен шар змащуйте майонезом. Поставте салат у холодильник мінімум на 2 години, щоб набрав смаку. 

І таки найкраща закуска — це ситний борщ, згодні?

Ідеї новорічного меню від бренд-шефа «Обжори» Василя Якима: готуй сам чи замовляй готове!, фото-2

Одеський рибний борщ з червоною рибою

Серед вас точно є поціновувачі супчиків, бо який одесит не любить густий рибний бульйон? Для гарячого 40-градусного застілля — те, що треба. 

Час на приготування: 1 год 15 хв.

Для страви потрібно: 

  • Рибний бульйон — 1 л

  • Червона риба (лосось / форель) — 300 г

  • Картопля — 3 шт.

  • Морква — 2 шт.

  • Цибуля — 1 шт.

  • Томатна паста — 2 ст. л

  • Буряк — 1 шт.

  • Свіжа петрушка, сіль, перець — до смаку

Готуємо рибний борщ: 

Поставте бульйон закипати, а тим часом наріжте червону рибу, картоплю, моркву, цибулю, петрушку й потріть буряк. В окріп додайте усі інгредієнти, включно з пастою, посоліть і поперчіть до смаку. Варіть борщ на повільному вогні до готовності овочів та риби. 

Переходимо до основної страви 

Здавалося б, вже такими стравами можна наїстися досхочу. Та Новий рік по-одеськи — це довгі посиденьки, коли хочеться спробувати всього й побільше. Отож поступово рухаємося до основної страви. Що нам пропонує шеф? 

Котлети з м'яса кальмарів

Час на приготування: 45 хв.

Для страви потрібно: 

  • Кальмари — 500 г

  • Цибуля — 1 шт.

  • Часник — 3 зубчики

  • Хліб, вимочений у молоці, — 2 шматочки

  • Яйце — 1 шт.

  • Зелень (петрушка, кріп), сіль та перець — до смаку

Готуємо котлети:

Почистьте й наріжте кальмари, цибулю, зубчики часнику розчавіть. На розігрітій пательні обсмажте кальмари разом із цибулею та часником і перемеліть у блендері. Додайте до маси хліб, яйце, зелень, сіль, перець. Сформуйте котлетки й обсмажте до золотавого кольору. 

Ну а що там по десертах? 

Еге ж, і про них не забули! Нумо готувати смаколики. 

Ідеї новорічного меню від бренд-шефа «Обжори» Василя Якима: готуй сам чи замовляй готове!, фото-3

Медове тирамісу з карамеллю

Час на приготування: 1 год.

Для страви потрібно: 

  • Маскарпоне — 500 г

  • Яйце — 4 шт.

  • Цукор — 150 г

  • Мед — 2 ст. л

  • Кавовий лікер — 3 ст. л

  • Бісквітне печиво — 200 г

  • Карамель — для прикрашання 

Готуємо ідеальне медове тирамісу:

Ретельно змішайте маскарпоне з цукром, яйцями, медом та кавовим лікером. Покладіть шар печива у форму, а згори — шар сирного крему. Повторюйте шари один за одним, завершіть згори кремом. Прикрасьте десерт карамеллю та поставте у холодильник мінімум на годину просочитися. 

Шоколадний мус «Морський бриз» з м'ятним кремом

Час на приготування: 45 хв.

Для страви потрібно: 

  • Чорний шоколад — 200 г

  • Вершкове масло — 100 г

  • Цукор — 100 г

  • Яйце — 3 шт.

  • Ванільний цукор — 1 ч. л

  • Вершки — 200 г

  • Свіжа м'ята — кілька гілочок

Готуємо ніжний шоколадний мус:

Поламайте чорний шоколад, поріжте вершкове масло і розтопіть їх, помішуючи, на невеликому вогні. Яйця збийте з цукром до пишної піни й додайте розтоплений шоколад із маслом. Розлийте масу у формочки й залиште в холодильнику на 4 години остигати. Вершки збийте з ванільним цукром, додайте м’яту й прикрасьте мус. 

Смачно? А скільки ж часу ми витратимо на цю красу? П’ять з половиною годин. І це суто святкова вечеря. Тоді ще порахуйте час на закупівлю продуктів і прибирання кухні. Виходить повний робочий день. 

Але «Обжора» врятує вас від цих турбот! Бренд-шеф мережі Василь Яким розробив святковий меню-бокс, щоб заклопотані одесити й одеситки мали на свята вишукані страви ресторанного рівня за ду-у-уже вигідною ціною. 

Ідеї новорічного меню від бренд-шефа «Обжори» Василя Якима: готуй сам чи замовляй готове!, фото-4

У фірмовому боксі — 7 готових гастрономічних шедеврів: карпачо з яловичого язика, бурата з руколою та соусом песто, баклажани ді парміджано, філе дорадо з артишоками гриль, груша, запечена з курячою печінкою та мигдалем, філето ді манзо та, звісно ж, олівʼє, але не звичайне, а із сьомгою. 

Замовляйте смакоту лише за 2800 грн в центрі ваших важливих питань телефоном: 0 800 60 90 90, в Телеграм-боті або ж просто в маркеті — анкети чекають на вас на вітринах кулінарії. 

Зустрічайте Новий рік з «Обжорою» — тут роблять все для вашого задоволення й щасливої усмішки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
21:19, 6 травня
live comments feed...