• Головна
  • Бруд, відсутність їжі та оголені дроти: на Одещині перевірили умови проживання багатодітних сімей, - ФОТО
12:04, 18 грудня 2023 р.

Бруд, відсутність їжі та оголені дроти: на Одещині перевірили умови проживання багатодітних сімей, - ФОТО

Бруд, відсутність їжі та оголені дроти: на Одещині перевірили умови проживання багатодітних сімей, - ФОТО

У Березівському районі ювенальні поліцейські разом із представниками служби у справах дітей перевірили багатодітні сім’ї зі складними життєвими обставинами. Їх цікавило, чи батьки виконують передбачені законодавством обов’язки щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання дітей.

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці відвідали шість родин, у яких перевірили житлово-побутові умови, наявність одягу у дітей, продуктів харчування та інших необхідних речейдля життя, розвитку й навчання. Наголосили на дотриманні основних правил безпеки життєдіяльності, зокрема під час експлуатації пічного опалення, обігрівальних приладів, генераторів тощо; на недопущенні дитячих пустощів з вогнем, легкозаймистими матеріалами й предметами.

У чотирьох родинах, де проживають діти віком від 2 місяців до 11 років, ювенальні поліцейські виявили бруд, безлад, оголені електричні дроти, відсутність спальних місць та постільної білизни для дітей, недостатність продуктів харчування, ознаки шкідливих звичок дорослих (недопалки та пляшки з-під алкогольних напоїв). Відносно цих громадян поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 184 (ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей і ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їм встановили терміни для усунення виявлених недоліків і зауважили на суворішій відповідальності, якщо не покращать ситуацію.

Крім цього, встановили, що чоловік, який має на утриманні трьох малолітніх дітей, зловживає спиртними напоями, не виконує батьківських обов’язків та залишив дітей на свою старшу 20-річну доньку, яка і займається їхнім вихованням. Поліцейські також склали відносно нього адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 184 КУпАП, а служба у справах дітей готує до суду документи для позбавлення чоловіка батьківських прав.

Також вдруге за рік було складено протокол за ч. 2 ст. 184 КУпАП відносно жінки, донька якої протягом трьох тижнів без поважної причини не відвідувала школу.

Санкція ч. 1 ст. 184 КУпАП передбачає покарання у вигляді попередження або штрафу від 850 до 1700 гривень, а ч. 2 ст. 184 цього ж кодексу – штрафу від 1700 до 5100 гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #діти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...