• Головна
  • Скільки коштує прикрасити новорічну ялинку в Одесі
16:13, 16 грудня 2023 р.

Скільки коштує прикрасити новорічну ялинку в Одесі

Скільки коштує прикрасити новорічну ялинку в Одесі

До Нового року залишилося півмісяця, а це означає, що зовсім скоро можна починати прикрашати ялинку. Деякі родини, напевно, вже встановили новорічну красуню, оскільки цього року в Україні День Святого Миколая та Різдво відзначають за новим календарем – 6 та 25 грудня відповідно.

Проте, якщо у вашій оселі ще не з’явилося новорічне дерево, не переймайтеся: часу ще достатньо. Журналісти 048.ua дізнавалися, скільки напередодні 2024 року коштують штучні ялинки та новорічні прикраси для них, а також розрахували приблизну вартість повного комплекту іграшок та гірлянд.

Для цього редакція відвідала один з найпопулярніших гіпермаркетів Одеси.

Штучних ялинок у магазині – цілий "ліс". В асортименті ялинки різних кольорів, форми та густоти. Також вони відрізняються матеріалом, з якого виготовляються – це може бути ПВХ або литий пластик – більш щільний матеріал. Термін придатності таких ялинок – від 10 до 15 років.

Скільки коштує прикрасити новорічну ялинку в Одесі, фото-1

З роками ялинка з ПВХ обсипатиметься, а дерево з литого пластику – ні. Його можна мити та сушити. Крім того, у продажу є ялинки, виготовлені з комбінації цих двох матеріалів. Вони середньої якості та ціни.

Вартість ялинки з ПВХ стартує від 1500 грн (висота 1,2 м). За ялинку заввишки майже два метри доведеться викласти 2400 грн.

Скільки коштує прикрасити новорічну ялинку в Одесі, фото-2
Скільки коштує прикрасити новорічну ялинку в Одесі, фото-3

Деревце з комбінованого матеріалу коштує від 4500 до 6000 гривень, а повністю лита двометрова ялинка – від 7 до 15 тисяч гривень.

У продажі також є п’ятиметрова ялинка, за яку просять аж 80 тисяч гривень.

Скільки коштує прикрасити новорічну ялинку в Одесі, фото-9

Звичайні матові, глянсові або з блискітками невеликі кульки на ялинку коштують від 17 гривень за штуку, кульки більшого розміру – від 40 грн. Ціна на гарно розмальовані та кращої якості іграшки може сягати 120-250 гривень за штуку. В асортименті є готові набори кульок – по 6, 8 та 12 штук – їхня вартість стартує від 120 до 2000 гривень.

Можна чергувати кулі з іншими іграшками – різноманітними фігурками у вигляді сніжинок, сердечок, ангелів та навіть військових ЗСУ. Такі прикраси продаються у середньому за 50-600 гривень.

Щоб новорічне дерево виглядало пишніше, його, крім іграшок, прикрашають мішурою. Вона продається в будь-якому кольорі та різної товщини, її середня вартість – 40 гривень за метр.

На верхівці ялинки обов'язково має бути наконечник. У залежності від матеріалу їхня вартість варіюється від 150 до 300 грн.

Також важливим елементом новорічної ялинки є гірлянда. У магазинах їх продають у різних кольорах, з різними формами ліхтариків, живленням від електрики або батарейок, з теплим або холодним світлом. Найдешевші п'ятиметрові гірлянди коштують 200 гривень, а світлодіодні з великими ліхтариками – 420-1000 грн.

Традиційно простір під ялинкою прикрашають іграшками у вигляді Діда Мороза, Снігуроньки, гномів, зайчиків, оленів та сніговиків. Ціни на них стартують від 350 гривень і можуть сягати двох тисяч.

Тепер підрахуємо, у скільки нам обійдеться прикрасити ялинку до Нового року 2024. Британські математики з університету Шеффілда вивели формулу, яка допоможе розрахувати необхідну точну кількість куль, довжину гірлянди та мішури для вашої ялинки. Для цього потрібно знати її висоту та скористатися спеціальним калькулятором.

Для підрахунків ми взяли ялинку середньої висоти – 170 см. Усього для неї потрібно 35 куль, 8,5 метрів мішури та п'ять метрів гірлянди, а також одна верхівка.

Для нашої ялинки ми візьмемо 12 простих, набір з 18 візерунчастих кульок та 5 незвичайних – на це доведеться витратити близько 1450 грн. Розбавимо їх п'ятьма дерев'яними чи пластмасовими фігурками – ще 250 гривень. На верхівку виділяємо із бюджету ще 150 грн. За 8,5 метрів мішури потрібно заплатити близько 350 грн, а за п'ятиметрову гірлянду – 200.

Також візьмемо під ялинку три іграшки – сніговика, оленя та пінгвіна. За них доведеться віддати ще 1600 грн. Отже, прикраса зеленої красуні з нуля коштуватиме нам близько чотирьох тисяч гривень. Сума виходить чималою, проте, якщо вірити формулі, ялинка вийде дуже ефектною.

Скільки коштує прикрасити новорічну ялинку в Одесі, фото-32
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #новий рік 2024 #ялинка #іграшки на ялинку #гірлянди
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...