• Головна
  • В Одесі оцифровують хрести зі старовинного козацького кладовища, - ФОТО
13:39, 16 грудня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі оцифровують хрести зі старовинного козацького кладовища, - ФОТО

В Одесі оцифровують хрести зі старовинного козацького кладовища, - ФОТО

В Одесі оцифровують хрести на старовинному козацькому кладовищі, а також експонати музеїв міста.

Про це повідомили в Одеській мерії. 

Департамент культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради спільно з ГО "Піксельовані реальності" працюють над проєктом "Підтримка реалізації Стратегії культурного розвитку Одеси". Сьогодні, 15 грудня, відбулася презентація перших результатів роботи команди.

У рамках першої пресконференції було презентовано соціологічне дослідження щодо культурних потреб жителів міста та їхніх уявлень про історичний і культурний міф. Участь в опитуванні взяли більш ніж 800 одеситів з різних районів міста.

"Співпрацюючи з грантовими міжнародними проєктами технічної допомоги, ми не витрачаємо бюджетні кошти, але отримаємо документи, які в будь-якому сенсі будуть корисними й органам місцевого самоврядування, і бізнесу, і місцевим жителям, щоб формувати майбутнє нашого міста", - розповів директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Іван Ліптуга.

Іван Ліптуга

Іван Ліптуга

Наступним етапом проєкту передбачена розробка дорожньої карти Одеси у сфері культури. Вона стосується музейної, бібліотечної, театральної та інших культурних справ. Зазначається, що ще один важливий етап – це розробка "Білої книги", яка стосується охорони культурної спадщини.

Крім того, у рамках проєкту виконується робота з оцифрування музейних експонатів. Наразі триває оцифрування експонатів у музеї Блещунова та хрестів старовинного козацького кладовища, яке збереглося в Одесі до наших часів.

Проєкт фінансується ЄС у рамках проєкту EU4Culture, що реалізується Інститутом ім. Ґете у партнерстві з Данським інститутом культури, Чеськими центрами та Французьким інститутом у Грузії.

В мерії розповіли, що Департамент культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції виступає співзаявником проєкту з реалізації Стратегії культурного розвитку міста та надає активну підтримку на всіх етапах роботи.

"Проєкт EU4Culture впроваджується Goethe-Institut, Czech Centers, Danish Cultural Institute та Institut Français de Géorgie за фінансуванням Європейського Союзу. Його мета – підтримати нестоличні міста в підготовці та впровадженні Стратегій розвитку культури, наслідуючи модель Культурних столиць Європи. Загалом 70 міст із 5 країн Східного партнерства взяли участь у конкурсі заявок на участь у проєкті", - йдеться у повідомленні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...