• Головна
  • Електросамокати, телефони та картки: п’ять років ув’язнення загрожує чотирьом рецидивістам з Одеси, - ФОТО
12:32, 16 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Електросамокати, телефони та картки: п’ять років ув’язнення загрожує чотирьом рецидивістам з Одеси, - ФОТО

Електросамокати, телефони та картки: п’ять років ув’язнення загрожує чотирьом рецидивістам з Одеси, - ФОТО

Щонайменше п’ять років ув’язнення загрожує чотирьом чоловікам, які скоїли майнові злочини в Одесі. У різних районах міста фігуранти привласнювали чужі електросамокати, мобільні телефони, гроші та документи. Поліцейські повідомили правопорушникам про підозру. Тепер їм загрожує ув’язнення.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

Перший зловмисник вже має судимість за крадіжку та незаконне поводження зі зброєю і боєприпасами, за які відбув чотири роки за ґратами. Протягом місяця він викрав на вулицях Хаджибейського району шість прокатних електросамокатів загальною вартістю 120 тисяч гривень. Про зникнення електротранспорту правоохоронцям повідомив власник двоколісників, який відслідковував їх місцезнаходження за допомогою GPS-трекерів. Поліцейські встановили, що правопорушник пошкоджував блокування самокатів, забирав їх та розбирав на запчастини. Комплектуючі деталі чоловік продавав на ринку, а непрацюючі двоколісники залишав у дворах багатоповерхівок та на околицях вулиць. Викрадене майно співробітники поліції  вилучили та повернули. Завдані збитки правопорушник пообіцяв відшкодувати.

Електросамокати, телефони та картки: п’ять років ув’язнення загрожує чотирьом рецидивістам з Одеси, - ФОТО , фото-1

Інший зловмисник має за плечима аж 14 судимостей, 11 з них – за крадіжки, решта – за порушення правил дорожнього руху, умисне пошкодження майна та втечу з місць позбавлення волі. Крім цього, нині відносно нього правоохоронці скерували до суду ще чотири обвинувальні акти за майнові злочини. В очікуванні покарання чоловік обікрав у Приморському районі салон краси. Вранці він пошкодив двері до приміщення, проник всередину і з-за стійки адміністрації викрав мобільний телефон. За декілька днів правоохоронці встановили викрадача та місцезнаходження незаконно привласненого гаджета, який він встиг продати. Телефон вартістю 12 тисяч гривень слідчі вилучили.

Електросамокати, телефони та картки: п’ять років ув’язнення загрожує чотирьом рецидивістам з Одеси, - ФОТО , фото-2

Ще двоє товаришів викрали наплічник одеситки, який вона залишила без нагляду на вулиці Композитора Глинки в Київському районі. Один – неодноразово судимий за шахрайство та незаконне привласнення знайденого майна, а другий – за наркозлочин. З рюкзака потерпілої правопорушники привласнили гроші, гаманець, мобільний телефон та банківські картки, а решту речей викинули. За чужі кошти вони купили собі одяг, взуття, телефони, а за допомогою картки розрахувались за продукти в одному із супермаркетів. У такий спосіб зловмисники спричинили одеситці матеріальних збитків на загальну суму понад 91 тисячу гривень. Протиправні дії друзів наступного дня викрили співробітники поліції. Правоохоронці вилучили в них незаконно привласнене майно та покупки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...