• Головна
  • Двоє "домашніх тиранів" з Одещини понесуть кримінальну відповідальність
11:41, 16 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Двоє "домашніх тиранів" з Одещини понесуть кримінальну відповідальність

Двоє "домашніх тиранів" з Одещини понесуть кримінальну відповідальність

За порушення обмежувального припису суду та вчинення домашнього насильства двоє жителів Березівщини понесуть кримінальну відповідальність. Одному правопорушнику поліцейські повідомили про підозру, матеріали відносно іншого вже скерували до суду.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП.

У першому випадку слідчі встановили, що будучи засудженим за домашнє насильство та умисне невиконання обмежувального припису зловмисник повторно вдався до тиранії. Через місяць після отримання вироку суду за невиконання обмежувальних приписів, він знову пішов до будинку колишньої співмешканки та вчинив сварку, вдруге порушивши тим самим судову заборону наближатися та будь-яким чином контактувати з колишньою цивільною дружиною.

Другий кривдник, який майже 17 років прожив зі своєю співмешканкою, протягом останнього року неодноразово ображав її, погрожував фізичною розправою. Щоразу поліцейські складали відносно правопорушника адміністративні матеріали, а суд призначав йому стягнення у вигляді штрафів. Однак і це не зупинило домашнього тирана. Тож після чергового звернення потерпілої до правоохоронців, поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 ККУ, якою кваліфікується систематичне домашнє насильство.

"Першому фігуранту дізнавачі висунули обвинувачення в умисному невиконанні обмежувального припису за статтею 390-1 Кримінального кодексу України, яке вже скерували до суду. За це правопорушення передбачене максимальне покарання у вигляді двох років обмеження волі. А другому фігуранту слідчі повідомили про підозру у домашньому насильстві, тобто умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебуває у близьких відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. Такі протиправні дії кваліфікуються за статтею 126-1 того ж кодексу і тягнуть за собою покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років", - розповів т.в.о. начальника Березівського районного відділу поліції Юрій Бондар.

  • 15-47 – Урядова "гаряча лінія" з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;
  • 0 800 213 103 – Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...