• Головна
  • До місцевих бюджетів Одещини надійшло 8,5 млн грн туристичного збору
15:15, 15 грудня 2023 р.
Надійне джерело

До місцевих бюджетів Одещини надійшло 8,5 млн грн туристичного збору

До місцевих бюджетів Одещини надійшло 8,5 млн грн туристичного збору

Протягом січня-листопада 2023 року до місцевих бюджетів Одеської області сплачено 8,5 мільйона гривень туристичного збору.

Про це повідомило Головного управління Державної податкової служби України в Одеській області.

«Протягом січня-листопада поточного року до місцевих бюджетів Одещини сплачено 8,5 млн грн туристичного збору. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 3,2 млн грн, або на 61,8 відсотків», – повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван.

Зокрема, туристичний збір, сплачений юридичними особами, становить 3,5 млн грн, а збір, сплачений фізичними особами – 5 млн гривень.

Також нагадали, що туристичний збір – це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Згідно з п.п. 268.2.1 п. 268.2 ст. 268 Податкового кодексу України (зі змінами, далі – ПКУ) платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених п.п. 268.5.1 п. 268.5 ст. 268 ПКУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...