• Головна
  • В Одесі двоє чоловіків витратили майже 360 тисяч гривень з чужої картки
14:57, 15 грудня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі двоє чоловіків витратили майже 360 тисяч гривень з чужої картки

В Одесі двоє чоловіків витратили майже 360 тисяч гривень з чужої картки

В Одесі поліцейські викрили трьох місцевих чоловіків, які задля власного збагачення вдалися до крадіжок. Один громадянин вкрав у одеситки ювелірні вироби на суму близько 60 тисяч гривень. А двоє інших, розраховуючись знайденою на вулиці банківською карткою, витратили майже 360 тисяч гривень співмістянина. Слідчі повідомили правопорушникам про підозру.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

Перший фігурант обікрав свою знайому, яка на кілька днів прихистила його у своїй оселі. Скориставшись відсутністю жінки, зловмисник потайки забрав дві пари золотих сережок, перстень та ланцюжок з кулоном і втік з квартири. Виявивши відсутність майна вартістю майже 60 тис. грн, потерпіла звернулася до правоохоронців, і наступного дня вони викрили правопорушника й вилучили у нього викрадений ланцюжок. Інші прикраси він встиг продати. Поліцейські встановили місце збуту речей і нині вживають заходів щодо повернення їх власниці.

В Одесі двоє чоловіків витратили майже 360 тисяч гривень з чужої картки , фото-1

Другий правопорушник знайшов на проспекті Небесної сотні чужу банківську картку з безконтактною технологією проведення платежів. Замість того, щоб віднести її до фінансової установи чи поліції, чоловік показав знахідку приятелю. Товариші пішли по магазинах і придбали телефони, приставки, павербанки, телевізор та ювелірні вироби, розраховуючись чужими грошима. Побутову техніку чоловіки розділили між собою, а прикраси віднесли до ломбарду та поклали "виручку" до своїх кишень. Протягом двох днів правопорушники витратили 358 тисяч гривень, що належали потерпілому одеситу. За тиждень поліцейські встановили правопорушників та вилучили у них придбану техніку і кілька тисяч гривень.

Усім трьом фігурантам повідомили про підозру, залежно від скоєного, у таємному викраданні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, зокрема за попередньою змовою групою осіб. А містянину, який підібрав чужу банківську картку, – ще й у привласненні офіційного документа, вчиненого з корисливих мотивів. Ці злочини максимально караються позбавленням волі до восьми років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...