• Головна
  • Зимова прогулянка Одесою: де знайти новорічні локації та зробити атмосферні фото
18:29, 14 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Зимова прогулянка Одесою: де знайти новорічні локації та зробити атмосферні фото

Зимова прогулянка Одесою: де знайти новорічні локації та зробити атмосферні фото

Зима в Одесі не завжди підіймає новорічного настрою та не створює “ідеальної зимової картинки”, оскільки сніг в місті – досить рідкісне явище. Одесити вимушені шукати гарні локації для прогулянок та власноруч створювати зимову казку, аби хоч якось відчути наближення свят.

Сайт 048.ua пропонує влаштувати зимову прогулянку центром Одеси та знайти новорічні локації для підняття настрою та гарних фото.

Пасаж

Розпочнемо нашу прогулянку з туристичного місця, крізь яке не проходить жоден відвідувач Одеси – Пасаж. Пам'ятка історії та архітектури кінця XIX – початку XX століття, що розміщена на перетині вулиць Преображенської й Дерибасівської, зустрічає новорічною ялинкою з патріотичними стрічками. Колись тут був знаменитий готель “Пасаж”, а зараз фасади магазинів та кафе. Сьогодні вони прикрашені гірляндами та підіймають новорічний настрій.

Зимова прогулянка Одесою: де знайти новорічні локації та зробити атмосферні фото, фото-1

Дерибасівська вулиця

Насолодившись старовинною пам’яткою, ми прямуємо на одну з головних вулиць міста.

Хто не знає Дерибасівську? Мабуть, знають навіть ті, хто жодного разу не був в Одесі, чи ті, хто мешкає в іншій країні. Вулиця вважається своєрідною “візитною карткою” Одеси, показуючи всю красу та вінтажну старовину морського міста.

Взимку вона не менш вражаюча, аніж в будь-яку іншу пору, проте саме зараз, особливо яскрава, як новорічна ялинка. Хоча, цьогоріч на вулиці й справді є ялинка, попри те, що деякі міста Одеського регіону відмовились від новорічних красунь через війну в країні.

Зимова прогулянка Одесою: де знайти новорічні локації та зробити атмосферні фото, фото-2

Велика ялинка розміщена просто біля Міського саду, привертаючи до себе всю увагу відвідувачів.

Останній місяць 2023 року вдостоює нас честі споглядати лише туманну та похмуру погоду, отож, доводиться милуватися сірим небом, та, на перший погляд, нічим не примітними, прикрасами вулиці.

Підійшовши ближче, звертаємо увагу на декорації у вигляді подарункових коробок, сніговика та інших невеличких статур.

Міський сад

Біля Дерибасівської вулиці знаходиться одне з улюблених місць одеситів та гостей міста для прогулянок - Міський сад.

А чи знали ви, що раніше сад був приватною власністю Хосе Дерибаса (брата Йосипа Дерибаса, на честь якого названа вулиця), у 1803 році?

Втім, через три роки Дерибас віддав сад під власність міста через неспроможність сплачувати податки.

Цей парк вважається найстарішим у місті: зараз його прикрашає великий фонтан, який починає працювати з настанням тепла, величезна альтанка, прогулянкові ряди з лавками, озеленена, доглянута територія та кілька закладів. Тут можна знайти низку пам'ятників, наприклад, скульптуру Лев і Левиця, що з'явилася ще в 19 столітті або пам'ятник 12 стільців, за мотивами твору Ільфа та Петрова.

Навіть сьогодні, знаючи Міський сад від початку й до кінця, неможливо пройти крізь нього. Парк також вбрали у новорічні прикраси: з’явилися гірлянди, новорічна музика та прикрашені ялинки.

А ось і та сама незвичайна ялинка єднання, що з’явилася у Міському саду До Дня ЗСУ та Дня Святого Миколая. Іграшки, що прикрашають ялинку, були виготовлені одеськими старшокласниками, які власне й прикрасили зимове дерево.

Прогулянка центральними вулицями

Минувши історичну спадщину Одеси, ми маємо нагоду прогулятися центральними вулицями міста, що нічим не вступають привабливістю за раніше згадані місця.

Тут в очі одразу кидаються фасади будинків та прикраси різних закладів міста: магазинів, кафе, ресторанів тощо.

Зовнішні вітрини закладів краще за попередні: гілочки ялини, різнокольорові кульки, що так вдало поєднуються між собою, новорічна гама кольорів, мерехтливі гірлянди – новорічний настрій підіймається моментально, навіть, якщо до прогулянки його зовсім не було.

Складається враження, ніби заклади влаштували змагання з найкращого новорічного оформлення, не шкодуючи ані грошей, ані ресурсу на прикраси для естетичного задоволення одеситів.

Зимова прогулянка Одесою: де знайти новорічні локації та зробити атмосферні фото, фото-11

Bristol Hotel

Трохи пройшовши, потрапляємо на Пушкінську, де одразу впадає в очі щось яскраве. Підійшовши ближче, впізнаємо ще одну історичну улюбленицю Одеси.

Перший 4-поверховий готель міста, неймовірна краса, розкішна будівля в стилі необароко, головна архітектурна пам'ятка та візитна картка Одеси – це п'ятизірковий преміум-готель “Bristol Hotel”.

А чи знали ви, що назву готелю запозичили у однойменного готелю в Австрії – "Брістоль"? На початку XX століття тут зупинялися найбагатші та заможні люди, творча інтелігенція, європейські купці. Тут уперше у готельній практиці Одеси купили автомобіль, найняли водіїв та обслуговували гостей.

До сьогодні готель зберіг свою красу та престижність. Щороку фасад 4-поверхової будівлі повністю прикрашають гірляндами, що, звичайно, привертає багато уваги.

Біля входу в готель красується новорічна ялинка, що миготінням гірлянди наче зазиває зайти всередину на вечерю до ресторану.

Зимова прогулянка Одесою: де знайти новорічні локації та зробити атмосферні фото, фото-14

Окрім цього, неподалік входу організували невелику, святкову фотозону, де одесити та гості міста мають змогу зробити пам’ятні та гарні фотографії.

Зимова прогулянка Одесою: де знайти новорічні локації та зробити атмосферні фото, фото-15

А де ж новорічна казка?

Зимова прогулянка центром міста завершується, оскільки на вулицях смеркає, а температура все нижча – і хоча в Одесі рідко бувають морози, все ж таки, холодно.

Та від прогулянки, мабуть, складаються двоякі враження: наче й прикрашені локації, й новорічний настрій, а все ж, хотілося б справжньої новорічної казки.

Ще раз вертаємося на Дерибасівську - і новорічна ялинка у темряві виглядає значно яскравіше, аніж у сірий та безбарвний день.

Зимова прогулянка Одесою: де знайти новорічні локації та зробити атмосферні фото, фото-16

Річ у тім, що саме у вечірній час всі заклади вмикають всі приховані прикраси, а міські споруди починають випромінювати яскраві вогники.

Тут вже й помітно стало більше натовпу, й Дід Мороз з’явився, що заохочує дітлахів до спільних фото.

Зимова прогулянка Одесою: де знайти новорічні локації та зробити атмосферні фото, фото-17

Зимова Одеса напередодні новорічних свят, завдяки історичному колориту в поєднанні з яскравими прикрасами, здатна неабияк підняти святковий настрій, навіть попри відсутність відповідної погоди, снігу та у такі складні для України часи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #локації #зима #фото #свята
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...