• Головна
  • В Одесі понад 800 дітей отримали щеплення проти вірусу папіломи людини
15:41, 14 грудня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі понад 800 дітей отримали щеплення проти вірусу папіломи людини

В Одесі понад 800 дітей отримали щеплення проти вірусу папіломи людини

Цьогоріч в Одесі вперше розпочато вакцинацію дітей від ВПЛ за кошти міського бюджету в рамках реалізації муніципальної програми “Здоров’я”.

Про це повідомили в Одеській міській раді.

Це щеплення є рекомендованим, але не входить до Національного календаря вакцинації в Україні, тому вакцина від ВПЛ, яка є високовартісною, за кошти державного бюджету не закуповується.

На сьогодні лише два міста в Україні безоплатно вакцинують дітей від ВПЛ — Одеса та Київ. В Одесі для щеплень придбана квадривалентна вакцина Гардасил, яка забезпечує ефективний захист від чотирьох найбільш поширених видів ВПЛ, що найчастіше спричиняють рак шийки матки у жінок, а також інші хвороби репродуктивної системи у жінок і чоловіків.

Щеплення від ВПЛ за кошти міського бюджету Одеси вже отримали понад 800 дітей. Планується подальше продовження роботи програми безоплатної вакцинації від ВПЛ.

“Наразі дуже багато людей хворіють на онкологічні захворювання, причому значну кількість пацієнтів складають люди молодого віку. Тому міська влада Одеси приділяє значну увагу питанням профілактики онкохвороб, адже захист дітей сьогодні — це внесок у наше здорове майбутнє”, - зазначив очільник Департаменту охорони здоров’я Одеської міськради Левон Нікогосян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #щеплення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...