• Головна
  • На Одещині затримали трьох порушників кордону, яких обдурив човняр, - ФОТО
09:49, 13 грудня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині затримали трьох порушників кордону, яких обдурив човняр, - ФОТО

На Одещині затримали трьох порушників кордону, яких обдурив човняр, - ФОТО

На Одещині біля кордону з Молдовою наряд Ізмаїльського прикордонного загону затримав трьох порушників у рясах та одного у спортивному одязі. "Прогулянка" на човні коштувала чоловікам  $12 000. Вони хотіли потрапити до Молдови, але човняр їх обдурив. 

Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ. 

Під час з’ясування обставин виявилося, що із трьох "батюшок" лише один є кліриком, який належить до церкви з керівним центром в країні-агресорі. Саме він і забезпечив церковним вбранням двох своїх попутників.

Повідомляється, що раніше протоієрей був у казначействі Київсько-Печерської Лаври.

"Після відселення звідти промосковської братії, він подався на Харківщину, а згодом вирішив потрапити за кордон – нелегально. Знайти помічників у цій незаконній справі погодився його друг, який живе в одній з європейських країн. Зі слів "паломників" за трансфер через кордон вони сплатили ділкам по 4 тисячі доларів США кожний. Аби по дорозі викликати менше підозр "паломники" нарядилися у богослужбовий одяг", - йдеться у повідомленні. 

Прикордонники розповіли, що на березі озера Кагул порушників зустрів човен. Переправник доставив пасажирів на протилежний берег та направив на світло найближчого села. Човняр запевнив, що то Молдова, а насправді перевіз горе-порушників між двома українськими населеними пунктами, розділеними озером.

Українські прикордонники склали на затриманих протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...