• Головна
  • Підпалювали квартири в Одесі: поліцейські затримали злочинне угруповання
14:18, 12 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Підпалювали квартири в Одесі: поліцейські затримали злочинне угруповання

Підпалювали квартири в Одесі: поліцейські затримали злочинне угруповання

Лідер групи, відомий у кримінальному середовищі на прізвисько «путін», та шість виконавців вчиняли підпали, використовуючи заздалегідь заготовлені шини й паливно-мастильну суміш.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Зазначається, що у листопаді четверо найманців підпалили автомобільні шини біля дверей двох квартир у багатоповерхівках в Київському районі міста. Мешканці будинків самостійно загасили вогонь та звернулися до поліції.

Правоохоронці розшукали й затримали причетних в орендованій в Одесі квартирі у день скоєння другого підпалу. Ними виявилися троє киян та херсонець.

"Як стало відомо, правопорушники діяли «на замовлення» та для пошкодження чужого майна розподілили між собою ролі. Поліцейські провели обшуки в орендованій зловмисниками квартирі та автомобілі, на якому вони пересувалися, і вилучили речі, що становлять інтерес для слідства. Під час огляду мобільних телефонів фігурантів, в одному з них було відео вчинення підпалу, яке вони відправили месенджером організатору злочину. Той пообіцяв їм за «роботу» чотири тисячі доларів. Слідчі розпочали кримінальну справу та повідомили про підозру фігурантам", - сказано в повідомленні.

За кілька днів потому ще двоє жителів Київщини облили легкозаймистою речовиною і підпалили двері двох квартир у багатоповерхівках Приморського та Київського районів Одеси. Громадяни також вчасно помітили загоряння і загасили їх. Співробітники поліції викрили та затримали підпалювачів.

В ході досудового розслідування поліцейські встановили і організатора підпалів. Ним виявився житель Київської області на прізвисько «путін». Він підшукував виконавців, надавав їм адреси, вказівки та поради щодо механізму вчинення злочинів.

Наразі слідчі встановлюють мотиви правопорушень, інших причетних до серії підпалів осіб. Усій злочинній групі загрожує до десяти років позбавлення волі. Слідство триває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...