• Головна
  • Європейський Союз профінансує культурний розвиток Одеси
11:03, 12 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Європейський Союз профінансує культурний розвиток Одеси

Європейський Союз профінансує культурний розвиток Одеси

Департамент культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради спільно з ГО «Піксельовані реальності» працюють над проєктом «Підтримка реалізації Стратегії культурного розвитку Одеси».

Про це повідомляє Одеська міська рада.

Як зазначила головна координаторка проєкту від ГО «Піксельовані реальності» Яна Бойцова, в рамках втілення проєкту буде створена основа стратегічної та обґрунтованої діяльності у сфері культури, збереження спадщини та туризму в Одесі.

«Це має спиратися на потреби людей, які вирішили або вирішать пов’язати своє життя з Одесою. Саме тому важливою часткою перших результатів нашої роботи будуть дослідження одеського міфу та опитування громадської думки», — сказала Яна Бойцова.

Проєкт фінансується ЄС в рамках проєкту EU4Culture, що реалізується Інститутом ім. Ґете у партнерстві з Данським інститутом культури, Чеськими центрами та Французьким інститутом у Грузії.

Департамент культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції виступає співзаявником проєкту з реалізації Стратегії культурного розвитку міста та надає активну підтримку на всіх етапах роботи.

«Питання збереження історичної спадщини набуло особливої актуальності на тлі російської агресії проти України і, як наслідок, завдання шкоди культурним та історичним пам’яткам, а також отримання історичним центром Одеси статусу Памʼятки всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО», – відзначає директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради Іван Ліптуга.

Уже найближчим часом планується презентація перших результатів роботи команди, а робота над розробкою Стратегії триватиме до осені 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #місто #відновлення
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...