• Головна
  • В Одесі ворожий агент готував теракт проти цивільних, - ФОТО
12:14, 8 грудня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі ворожий агент готував теракт проти цивільних, - ФОТО

В Одесі ворожий агент готував теракт проти цивільних, - ФОТО

Правоохоронці викрили агента фсб, який шпигував за ЗСУ та планував теракт проти мирного населення Одеси.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

За даними слідства, з жовтня 2023 року підозрюваний, під псевдонімом "Мазепа", співпрацював з представниками спецслужб рф. Він масово здавав агресору місця дислокації особового складу Сил оборони, орієнтовні координати базування систем ППО в Одесі та об’єктів енергетичної інфраструктури.

Ще одним його завданням була фіксація наслідків ракетно-дронових обстрілів Одеси, зокрема їх точність влучання та масштаби руйнувань. Ці дані окупанти використовували для підготовки нових та коригування повторних ударів по Одесі.

Для збору відомостей диверсант обходив місцевість та потайки фіксував українські об’єкти, а потім передавав інформацію до фсб у вигляді текстових повідомлень, фотознімків, відеозаписів та відміток на електронних картах.

В якості винагороди за свої "послуги" ворожий агент просив фінансування для висування у депутати ВРУ найближчого скликання та 5500 дол США щомісячно. А у разі окупації Одещини хотів очолити регіон і стати керівником так званого "регіонального відділення "єдиної росії" Одеської республіки рф".

Але зловмисник встиг отримати за розвіддані лише 1300 дол США авансу, бо його затримали під час фіксації об’єкта енергетичної інфраструктури в Одесі.

В ході обшуку за місцем його проживання правоохоронці вилучили коктейлі Молотова, які агент планував використати під час масових зібрань одеситів на центральних вулицях міста.

Також вилучені мобільні телефони із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...