• Головна
  • Пригрозили пістолетом: в Одесі студенти посеред вулиці пограбували двох молодиків, - ФОТО
14:52, 4 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Пригрозили пістолетом: в Одесі студенти посеред вулиці пограбували двох молодиків, - ФОТО

Пригрозили пістолетом: в Одесі студенти посеред вулиці пограбували двох молодиків, - ФОТО

В Одесі поліцейські викрили у розбійному нападі двох студентів, які, погрожуючи пістолетом, пограбували інших молодиків, забравши майно на загальну суму понад 60 тисяч гривень. За скоєне їм загрожує до 15 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Поліцейські встановили, що ввечері на Фонтанській дорозі до студентів одного з вищих навчальних закладів міста, які прогулювались вулицею, підійшли зловмисники і, спрямувавши у їх бік пістолет, відібрали у них сумки, телефони, банківські картки й документи. Своїми протиправними діями нападники завдали хлопцям загалом більше 66 тисяч гривень майнових збитків.

Потерпілі негайно повідомили про подію до поліції, і правоохоронці впродовж кількох годин розшукали та затримали правопорушників. Ними виявилися також студенти, які приїхали навчатися в Одесу з інших областей. Вони самі вказали, де сховали майно, здобуте злочинним шляхом. А в ході невідкладного обшуку в орендованій одним із них квартирі поліцейські вилучили імовірне знаряддя злочину – пістолет, який, попередньо, до вогнепальної зброї не відноситься. Його скерували на експертизу.

На підставі зібраних доказів, слідчі повідомили фігурантам про підозру у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, тобто розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. Слідство триває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...