• Головна
  • До 1 грудня всі роботодавці мають подати списки призовників до військкомату
18:38, 29 листопада 2023 р.

До 1 грудня всі роботодавці мають подати списки призовників до військкомату

До 1 грудня всі роботодавці мають подати списки призовників до військкомату

Такі списки до військкоматів також подають заклади освіти, органи місцевого самоврядування та інші.

Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповіла адвокатка Марина Бекало.

Усі роботодавці, заклади освіти та інші юридичні особи, які мають вести військовий облік в Україні відповідно до правил, що затверджені постановою Кабінету міністрів №1487, щороку до 1 грудня мають подавати списки призовників до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП).

Хто має подати списки призовників

Ці списки мають подавати також:

Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, що ведуть облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які проживають на території адміністративно-територіальної одиниці; Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, які ведуть облік своїх працівників. Або якщо це заклад освіти, то своїх здобувачів освіти.

Для чого це необхідно

За списками, які подають роботодавці та заклади освіти, ТЦК та СП приписують наступного року до призовних дільниць юнаків, яким у рік приписки виповнюється 17 років. У 2023 році до цього списку включать громадян, яким у 2024 році виповнюється 17 років, тобто 2007 року народження.

“Подання списків здійснюється з метою звіряння даних списків персонального військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів з обліковими документами (даними) відповідних ТЦК СП, у яких вони перебувають на військовому обліку”, — пояснила Марина Бекало.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...