• Головна
  • В Одесі розповіли про ситуацію із теплопостачанням
17:55, 28 листопада 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі розповіли про ситуацію із теплопостачанням

В Одесі розповіли про ситуацію із теплопостачанням

В Пересипському районі, де внаслідок сильного вітру було зруйновано трубу,  зупинено роботу котельні. Вона працювала всю ніч, але в тестовому режимі. Наразі тривають аварійні роботи.

Про це розповіла директорка КП "ТмО" Ганна Позднякова.

За її словами котельня працюватиме в такому режимі, доки все обладнання не буде звільнено від уламків, та не буде відновлено цілісність самої котельні. Наразі тепло в домівки одеситів подається лише по завершенню світлового дня. Але після відповідних робіт планується, що тепло повернеться у будинки одеситів на постійній основі. 

"Що стосується відновлення труби, то до кінця опалювального сезону це зробити неможливо. Проте вже сьогодні ми починаємо проєктувальні роботи. Відновлювальні роботи ми зможемо розпочати лише після завершення опалювального сезону", - розповіла вона. 

Ганна Позднякова також підкреслила, що всі інші міські котельні працюють, ніяких технологічних порушень немає. Котельня "Північна-1" вимушена була тимчасово зупинити роботу через падіння тиску газу в системі. Це обставини, які не залежать від роботи КП, але напряму на неї вливають.

"Для безперебійної роботи котельні потрібна сукупність трьох чинників: електроенергія, стале водопостачання та відповідний тиск в системі, газ. Якщо одного з них немає - котельня не може працювати навіть за наявності генератора" - сказала директорка комунального підприємства. 

Вона також розповіла, що всього в місті 155 котелень. Всі малі - забезпечені генераторами. Що стосується великих, яких у місті 11, то 5 із них також забезпечені генераторами, а 6 - забезпечити технологічно неможливо через їх велику потужність.

Ганна Позднякова підкреслила, що для альтернативного забезпечення живлення цих котелень розроблено "Програму енергетичної безпеки", відповідно до якої міська влада спільно з Урядом Японії та ПРООН реалізує проєкт будівництва 4 електростанцій на базі газопоршневтх установок. Наразі Одеса очікує на постачання обладнання, процедуру закупівлі якого здійснює ПРООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...