• Головна
  • "Волонтерила" на власні потреби: в Одеській області викрили шахрайку
17:18, 28 листопада 2023 р.
Надійне джерело

"Волонтерила" на власні потреби: в Одеській області викрили шахрайку

"Волонтерила" на власні потреби: в Одеській області викрили шахрайку

Поліцейські Одещини відправили на лаву підсудних жінку, яка "волонтерила" на власні потреби. Зловмисниця ошукала довірливих громадян з різних областей країни під приводом збору грошей на лікування дітей та військовослужбовців. Поліцейські висунули їй обвинувачення у шахрайстві. За скоєне правопорушниці загрожує від штрафу до позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Співробітники поліції встановили, що жителька Овідіопольської селищної територіальної громади розмістила на своїй сторінці у фейсбуці звернення до людей про допомогу у зборі грошей начебто на лікування важкопоранених військовослужбовців та важкохворих дітей, інформацію щодо яких знаходила в інтернет-просторі. Насправді допомагати людям зловмисниця не збиралася і усі кошти, які надходили на її банківський рахунок, вказаний у дописі, привласнювала.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що на "гачок" жінки потрапило 15 довірливих громадян з різних областей країни і загалом вона привласнила понад 25 тисяч гривень.

В ході обшуку за місцем мешкання жінки правоохоронці вилучили у якості речових доказів мобільні телефони, сім-картки різних операторів, банківську картку та гроші.

Слідчі висунули громадянці обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Тепер правопорушниці загрожує штраф від 51 до 68 тисяч гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...