• Головна
  • Поліція викрила чоловіка, який повідомив про намір вчинити теракт в управлінні Міністерства юстиції в Одесі
14:23, 24 листопада 2023 р.

Поліція викрила чоловіка, який повідомив про намір вчинити теракт в управлінні Міністерства юстиції в Одесі

Поліція викрила чоловіка, який повідомив про намір вчинити теракт в управлінні Міністерства юстиції в Одесі

В Одесі поліцейські викрили місцевого чоловіка, який надав завідомо неправдиве повідомлення про намір вчинення теракту в будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Правоохоронці встановили місцезнаходження зловмисника за кілька годин та вилучили у нього мобільний телефон, з якого він здійснив дзвінок. Подію кваліфіковано за ознаками ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України.

Вчора по обіді одесит зателефонував до спецслужб та сповістив оператору, що має на меті вчинити теракт в управлінні Міністерства юстиції в місті Одесі. За вказаною адресою негайно були скеровані слідчо-оперативна група відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1, працівники кінологічного центру та управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області. Обстеживши об’єкт, вибухівку поліцейські не виявили.

Вже за кілька годин правоохоронці викрили зловмисника. Чоловік пояснив, що вчинив так, бо через заборгованість заблокували його банківські картки і тепер він не може отримати пенсійні та інші кошти.

За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли відомості за ознаками ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України. Йдеться щодо завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, в будівлі, яка забезпечує діяльність органів державної влади.

Слідчі вилучили мобільний телефон, з якого фігурант надав неправдиве повідомлення. Надалі буде призначена криміналістична експертиза звукозаписів для дослідження аудіозаписів розмов, ідентифікації голосу та мовлення, встановлення дослівного змісту розмови.

Слідство триває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...