• Головна
  • Словацькі волонтери зібрали гроші на броньовану машину для ЗСУ
18:00, 23 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Словацькі волонтери зібрали гроші на броньовану машину для ЗСУ

Словацькі волонтери зібрали гроші на броньовану машину для ЗСУ

Понад 3 тисяч людей передали донати для українських захисників. Броньована машина зроблена в Словаччині. Волонтери планують дозбирати ще декілька тисяч євро.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповів волонтер зі Словаччини, координатор ГО “Подарунок для України” Ерік Мучка

“На сьогодні ми зібрали 180 тисяч євро. Ми хотіли купити танк для Збройних сил України. Але потім порадилися з українським посольством і вони підказали, що краще купити бойову броньовану машину. Те, що ми зараз збираємося придбати, відповідає стандартам НАТО і може виконувати низку завдань: тактичне зіткнення, мобільне командування тощо. Ця машина зможе дійсно допомогти солдатам України боротися за свою вільну країну”, – повідомив волонтер.

30 вересня в Словаччині відбулись вибори, перемогу на яких здобула політична партія “Курс – соціальна демократія”. 22 листопада 2023 року сформований партією новий уряд припинив урядову військову допомогу Україні.

“Ми розуміємо, що перемога проросійської партії на позачергових парламентських виборах – погана новина для українців, але ми не припинимо нашу волонтерську допомогу. Адже тут все залежить від звичайних людей, а не від нашої влади”, – зазначив Ерік Мучка.

Волонтер розповів, що в Словаччині проходять реабілітацію після поранень українські захисники. З одним з них, на ім’я Юрій Мучка нещодавно спілкувався і зняв про нього відео. Наступний збір волонтери планують спрямувати на засоби захищеного зв’язку для українських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...