• Головна
  • Зятя колишнього очільника Одеської ОВА судитимуть за викрадення швидкісного катера, - ФОТО
18:22, 20 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Зятя колишнього очільника Одеської ОВА судитимуть за викрадення швидкісного катера, - ФОТО

Зятя колишнього очільника Одеської ОВА судитимуть за викрадення швидкісного катера, - ФОТО

Ексголову однієї з райрад на Одещині судитимуть за викрадення швидкісного катера Держекоінспекції вартістю 2,7 млн грн. Мова йде про зятя колишнього очільника Одеської ОВА Сергія Гриневецького - Григорія Мельниченко. 

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

"Слідством встановлено, що посадовець, під приводом нібито збереження державного майна від ворожих обстрілів, заволодів швидкісним катером "TUNA" 865 Cabin з двома підвісними двигунами та автомобільним причепом. Зробив він це шляхом ведення в оману осіб, у яких майно знаходилось на зберіганні на території яхт-клубу "Совіньйон" в Одесі, та внесення недостовірних відомостей до документів.

Надалі обвинувачений перевіз катер у начебто безпечне місце на територію заводу у м. Біляївка та розпорядився ним на власний розсуд", - йдеться у повідомленні. 

В прокуратурі зазначили, що в рамках кримінального провадження з метою відшкодування збитків пред’явлено цивільний позов.

Нагадаємо, що Мельниченка затримали 10 серпня і повідомили про підозру за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Але наразі прокурори Київської окружної прокуратури м. Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно Григорія Мельниченко за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу вартістю 2 млн 690 тис грн по ч. 3 ст. 289 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...