• Головна
  • Називала "западенкою": в магазині на Одещині стався черговий мовний скандал, - ВІДЕО
17:20, 20 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Називала "западенкою": в магазині на Одещині стався черговий мовний скандал, - ВІДЕО

Називала "западенкою": в магазині на Одещині стався черговий мовний скандал, - ВІДЕО

Черговий мовний скандал стався на Одещині. У магазині електроніки продавчиня відмовилася обслугогувати клієнтку українською, посилаючись на те, що багато українських захисників розмовляють російською. Згодом в мережі з'явилося відео, на якому жінка попросила вибачення за свою поведінку. Його записали друзі Одеського активіста Дем'яна Ганула. 

Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі. 

Активіст розповів, що у місті Чорноморськ продавчиня одного з магазинів електроніки відмовилася обслуговувати клієнтку державною мовою та грубо відповідала дівчині. 

"Погрожувала клієнці охороною, бо та спілкується українською, називала "западенкою" та уже звично прикривалася російськомовними військовими", - розповів Дем'ян Ганул. 

Він також повідомив, що клієнтка викликала поліцію, "яка ніяк не відреагувала, хіба що прийняла заяву".

"Також авторка (ред. відео) зазначила, що на місце продавчиня викликала якусь бидло-охорону, яка теж спілкувалася російською та розповідали про російськомовних військових, а самі сторожа сидять чомусь в Чорноморську", - написав активіст.

Через півтори години Дем'ян Ганул опублікував нове відео, де та сама працівниця магазину просить вибачення за свою поведінку.

"Мій товариш Петро зі своїми побратимами миттєво відреагував на моє прохання, провели виховну бесіду, навчили української мови продавчиню", - зазначив Ганул. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...