• Головна
  • Як вибрати пістолет для самооборони: керівництво для початківців
Новини компаній
17:00, 20 листопада 2023 р.

Як вибрати пістолет для самооборони: керівництво для початківців

Новини компаній
Як вибрати пістолет для самооборони: керівництво для початківців, фото-1

Захист майна, своєї сім'ї та особистого життя є невід'ємною складовою і правом абсолютно для кожної людини в Україні. Розраховувати на органи правопорядку - це не найкраще рішення, оскільки в критичних ситуаціях можуть просто не встигнути, тому ви будете сам на сам зі своєю проблемою.

Кожна людина має дбати про безпеку особисто. До того ж, з'явилася величезна кількість засобів для самооборони під різний бюджет і цілі. Але найбільш ефективним залишається саме пістолет для самооборони. Розглянемо детальніше, як правильно вибрати пістолет для самооборони.

Які бувають пістолети для самооборони?

Виробники подбали, що зараз існують різні пістолети для самооборони, серед яких ви гарантовано знайдете відповідне рішення індивідуально для себе. Враховуйте, що вогнепальні та травматичні пістолети вимагають наявності дозволу, тому подібний засіб для самооборони може стати причиною проблем.

Вогнепальний пістолет

Це найбільш ефективна зброя, яка призначається для самооборони. Постріл відбувається за допомогою бойових патронів, які можуть завдати серйозних каліцтв або вбити людину.

На короткоствольну нарізну зброю для простих громадян категорична заборона - необхідно отримати спеціальний дозвіл в органах МВС. Навіть за наявності дозволу рекомендується застосовувати тільки в разі крайньої необхідності - безпосередня загроза життю.

Пневматичний пістолет

Різновид пістолета, який стріляє металевими кулями під дією газу, що перебуває під тиском у спеціальному балоні. Встановлюється в рукоятку пістолета, після чого можна заряджати магазин кульками.

Активно використовується для розважальних цілей, оскільки доступний без спеціального дозволу з 18 років. Володіє відносно невеликою потужністю, тому при влучанні в тіло мінімальний ризик сильних каліцтв, але цілком достатньо з метою самооборони.

Стартовий пістолет

Найбезпечніший для нападника - стартовий пістолет, який призначається для здійснення шумового холостого пострілу. Спочатку створювався стартовий пістолет для спортивних або інших змагань, що означало початок. Заряджаються спеціально призначеними патронами з капсулями для шумового ефекту.

Продаються без дозволу, оскільки не пов'язані з ураженням живої цілі. Виробники розробили подібний вид зброї, який зовні не відрізнити від справжнього. Зокрема, постріл максимально реалістичний, тому забезпечує ефективний психологічний вплив, а також вплив на зловмисника.

Травматичний пістолет

Вид зброї, в якому автоматика аналогічна традиційній пістолетній схемі - вільний затвор. Оснащується від'ємним коробчатим магазином. Серед переваг можна відзначити досить великий об'єм магазину, скорострільність, невеликий розмір. Недолік полягає в тому, що для використання обов'язкова наявність дозволу. Досить довге приведення в бойову готовність, що неактуально в критичних ситуаціях.

Безствольний пістолет

Тип зброї, в якій немає ствола. Функцію ствола виконує товста стінка гільзи патрона. У самих патронах досить нестандартна система підпалу - не за допомогою капсулі, а за допомогою спеціального піропатрона через електронний ініціатор. Надаються різні види патронів: світлові, газові, шумові та травматичні. На відміну від травматичної модифікації мають досить високу швидкість приведення зброї до бою.

Це основні різновиди пістолетів для самооборони, серед яких ви гарантовано знайдете відповідний варіант для себе.

Критерії вибору пістолета для самооборони

Перш ніж зупинитися на конкретному різновиді, потрібно враховувати такі критерії:

  • Потреби. Якщо ви просто хочете налякати зловмисника, достатньо буде стартової моделі. Для рішучого припинення конфлікту - вогнепальна або травматична зброя.
  • Тип прицілювання. Рекомендується взяти в руки пістолет і спробувати прицілитися в імпровізовану мішень - рука, пістолет і мішень мають бути на одній лінії.
  • Метод використання. Якщо ви плануєте носити пістолет із собою, рекомендується модель меншого розміру, а для охорони будинку і сім'ї, можете взяти масивний повнорозмірний пістолет, який має більш значний вигляд.
  • Калібр. Якщо ви новачок, рекомендується обирати пістолет з меншим калібром - це забезпечить меншу віддачу, тому можна буде швидко робити постріли один за одним. Великі калібри забезпечують більше пошкодження зловмисника.

І одне з найважливіших правил - віддавайте перевагу тільки відомим брендам. Річ у тім, що тільки якісна зброя від відомого виробника мінімізує ймовірність осічки або інші неприємності з працездатністю зброї. Буде сумно, якщо в критичній ситуації пістолет просто не вистрілить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...